Protestvovali klub i uprava Dinama

VRANJE

Uprava i fudbaleri vranjskog Dinama danas su protestovali u centru grada. Protesna šetnja kojoj su se priključili i navijači krenula je od  Robne kuće, na početku pešačke zone, do zgrade Gradske uprave u Vranju. Razlog je kako tvrde ne isplaćene tri plate.

Zbog teške krize u kojoj je klub zapao svi su obustavili rad i treninge. Plate kasne, a i neizvesno je kako će, u sredu, otputovati na gostovanje Proleteru u 29. kolu.

“Prosek plata u Dinamu je najmanji u Srbiji. Primanja igrača su minimalna. Ali čovek sam koji želi da pomogne gradu, a ne da zadužujem i klub i grad. Poslujemo transparetno i domaćinski. Igrači igraju za minimalna primanja. Tražili smo od grada negde oko 50 miliona, a odobreno nam je deset. I to nismo dobili. Traže od mene da kao predsednik kluba garantujem svojom imovinom da obezbedim sredstva koja su potrebna za Super ligu. Pa nije to lično moj klub ovo je gradski klub. Išli smo i na pripreme bez para. Imamo ogroman broj dece i da sa njima rade treneri koje treba da plaćamo. Dinamo je jedini klub koji ne naplaćuje članarine. Deca mogu da treniraju bez para i nećemo dozvoliti da niko plaća iako smo u teškoj situaciji”, kaže predsednik Dinama Dragan Antić. 

On je dodao da je ponosan što je član SNS, ali da neće dozvoliti da se teška finansijska situacija u Dinamu zloupotrebi u političke svrhe.

Fudbaler Danijel Dašić kaže da je većina fudbalera Dinama došla sa strane i da  pokušavaju da izbore status u klubu.

“Većina nas ima svoje porodice, volimo klub ali smo svi došli da zaradimo. Sramota je što ulazimo u četvrti mesec, a da dinar nismo dobili”, kaže Dašić napominjući da je želja fudbalera sa strane da pomognu klubu i da se u celoj situaciji bore koliko mogu.

Atmosfera u klubu kako tvrde fudbaleri je dobra i pored svih nedaća koje su ih snašle.

“Želimo da ova deca dobiju plate i da mogu da ih motivišem kao trener. Nadam se da će grad biti uz klub”, kaže Saša Ćurčić, trener Dinama.

Povodom protesta FK Dinamo gradski većnik Nenad Đorđević je na konferenciji za novinare je rekao da je rukovodstvo grada, na čelu sa gradonačelnikom Slobodanom Milenkovićem, bilo spremno da razgovora sa predstavnicima vranjskog prvoligaša.

„Nažalost, delegacija FK Dinamo se nije pojavila iako je u više navrata izražena spremnost da se sedne za sto i razgovara. Podsetiću da je za finasiranje sportskih organizacija sa teritorije grada Vranja opredeljeno 50 miliona dinara, a da je Dinamo dobio maksimalno predviđeni iznos od 20 odsto, odnosno 10 miliona dinara. Čelnici kluba nisu dostavili usklađeni plan realizacije godišnjeg programa sa visinom dodeljenih sredstava, niti dokaz da će obezbediti razliku između odobrenih i potrebnih sredstava. Imali su dve opcije ili da prilagode godišnji program na iznos koji su dobili od grada, ili da nam daju garanciju da će za preostali program obezbediti sufinansijera, što oni nisu uradili. Zbog toga gradonačelnik nije mogao da potpiše ugovor sa njima i nisu mogli da dobiju sredstva. Jedino što je urađeno u proteklom periodu jeste da je FK Dinamo vratio nenamenski potrošena sredstva od 548.000 dinara, a reč je o parama koja nisu bila predviđena programom rada za 2018. godinu. Sa naše strane od početka nezadovoljstva predstavnika tima vranjskih fudbalera  postoji dobra namera da se razreše problemi, ali uprkos pozivima gradonačelnika druga strana nije izrazila spremnost za razgovor. Radi se o privatnim klubovima, velika je odgovornost na onima koji ih vode“, rekao je većnik Đorđević.

On kaže da je jednom superligašu potrebno 80 do 120 miliona dinara na godišnjem nivou, ali je trenutno nemoguće da grad obezbedi ta sredstva.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare