Protest bivših radnika „Koštane“ i ratnih veterana: Podržali gradonačelnika, protiv državnog sekretara i poslanika

VRANJE

Manje od stotinak radnika nekadašnje Fabrike obuće „Koštana“ i ratni veterani, učesnici ratova devedesetih godina danas su protestovali ispred zgrade Skupštine Grada u Vranju.

Iako su se okupili da iznesu svoje zahteve vezane za isplatu zaostalih plata, odnosno isplatu dnevnica učesnicima ratova, kao i donošenje Zakona o pravima boraca, skup je na početku pretvoren u politički ali unutra SNS.

Organizator protesta Slađan Ristić, predsednik Inicijativnog odbora radnika nekadašnje fabrike obuće na početku je dao punu podršku gradonačelniku Slobodanu Milenkoviću, koji, kako je, rekao „Vranje vodi u dobrom pravcu“.

S druge strane, pod hitno su zatražene ostavke državnog sekretara Dragana Stevanovića Bosketa, narodnog poslanika i prvog čoveka vranjskih naprednjaka Slaviše Bulatovića i sekretara SNS Gorana Đorđevića.

Uz transparente „Bulatoviću, Vranje te neće“ i „Vranje Vranjancima“ Ristić je istakao da su „svi u Beogradu digli ruke od Vranja“.

Bivši radnici Koštane zahtevaju zarađeno, i to u skladu sa izvršnim presudama. Dugovanja se sada po radniku kreću od 250.000 do 300.000 dinara, a ima ih ukupno 1.650.

„Izvršne presude su od 2003. godine, kada je fabrika prestala da radi, a međunarodni sudski veštak je potvrdio ovaj iznos“, podsetio je Ristić.

On tvrdi da ih je Bulatović prevario sa Centrom za socijalni rad.

„Prevario nas je i predsednik Republike koji je posle našeg pisma obećao da će novac stići u Vranje. Stigla je jednokratna socijalna pomoć za sve ugrožene radnike koji su na to imali pravo, ali ne nadoknada za neisplaćene zarade“, rekao je Ristić.

Predstavnici ratnih veterana su rekli da je „dosta korupcije“, tražili, bolji status i donošenje Zakona o pravima boraca.

Novi skup zakazan je za mart na istom mestu.

Ostavite komentar

avatar
  Prati  
Obavesti me o
Проститутки Бишкека