Prostor Novog groblja mora biti uređen svih 365 dana u godini

NIŠ

  Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski je sa svojim saradnicima obišla Novo groblje uoči Zadušnica. Tokom susreta sa rukovodstvom JKP „Gorica“ i obilaska Novog groblja Sotirovski je istakla da će biti povećan broj radnika u ovom preduzeću kako bi prostor na kome se prostire Novo groblje bio što uređeniji, ali ne samo u vreme Udušnica već tokom cele godine i svakaog dana.

     „Obišli smo Novo groblje da proverimo koliko je i kako uređeno, šta nedostaje i kako da nedostatke uklonimo,  koliko još dodatnih radnika treba da angažujemo da bi 70 hektara prostora bilo uređeno, ne samo uoči Zadušnica, već stalno. Priključili su se radnici Javno komunalnog preduzeća „Mediana“, a od petka će i komunalni redari, komunalna inspekcija GO Palilula i Komunalna milicija. Veliki je prostor Novog groblja u Nišu, ali još uvek nedovoljno dobro sagledani problemi u funkcionisanju JKP „Gorica“. Pritužbe građana na nečistoću su vrlo osnovane“, objavila je gradonačelnica Sotirovski na zvaničnoj fejsbuk strani.

     Ovom prilikom gradonačelnica Sotirovski je apelovala na građane Niša da na dan Zadušnica koriste za dolazak do Novog groblja gradski prevoz jer će se na taj način smanjiti gužve na parkingu, a ulaz automobilima biće zabranjen. Na dan Zdušnica autobuske linije će imati pojačan red vožnje.

     „S obzirom na to da će ulaz svim automobilima na Novo groblje u petak 17. i u subotu 18. februara biti zabranjen, osim vozilima sa nalepnicama i rešenjem za osobe sa invaliditetom, apelujemo na građane da koriste gradski prevoz, a redovne linije do Novog groblja imaće pojačan red vožnje“, navela je  u objavi Dragane Sotirovski.

    JKP „Gorica“ je zadužena za održavanje aktivnih grobalja, izvođenje građevinskih radova na parcelama i za izradu i postavljanje spomenika. Krajem prošle godine JKP „Gorica“ je preuzela održavanje zelenih površina na grobljima, a za čišćenje Novog groblja i groblja u Niškoj Banji je angažovala privatne firme iz Beograda, koje su kao grupa ponuđača dobile posao na tenderu vrednom 15,6 miliona dinara.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare