Proslavljenom košarkašu Stefanu Joviću  Plaketa mira

NIŠ

Komisija za dodelu Nagrada „Svetislav Milić – mladima od srca“, donela je jednoglasnu odluku da nagradu u oblasti institucija godine podele Centar za talente Čačak i Fakultet umetnosti iz Niša.

                                    „Fakultetu umetnosti nagrada se dodeljuje za „izvanredne rezultate u angažovanju mladih na polju kulture i umetnosti, kao i za popularizaciju umetnosti kroz izložbe, koncerte, operu, besplatne koncerte i izložbe u okviru svojih koncertnih i izložbenih sezona koje redovno posećuju naši sugrađani unazad 20 godina“, navodi se u saopštenju.

                                    Sa druge strane rad Fakulteta umetnosti u Nišu već je 20 godina posvećen mladima i umetnosti. Ne postoji segment umetnosti u gradu Nišu da u njemu nema makar nekoliko studenata Fakulteta umetnosti koji su angažovani. Fakultet sa ogromnim uspehom organizuje koncertnu i izložbenu sezonu od samog postojanja do danas. Bezbroj kulturnih dešavanja u organizaciji profesora i studenata ovog fakulteta značajno obogaćuju kulturni život grada i imaju zapaženje reperkusije na kulturu naše zemlje i regiona, što potvrđuju i brojna priznanja. Za 20 godina rada, profesori i studenti Fakulteta na sva tri departmana osvojili su više desetina domaćih i međunarodnih nagrada na takmičenjima, festivalima i izložbama.

                                   Odlukom upravnog odbora H.O. „Nađi Raula“, Plaketa mira dodeljuje se Stefanu Joviću, proslavljenom košarkašu i osnovnoj i srednjoj školi „Kreativno pero“ iz Beograda.

                                   Svojim radom Stefan Jović promoviše one vrednosti koje se polako zaboravljaju, sa druge strane učenici i profesori Kreativnog pera u okviru humanitarnih akcija, kao što su „Svi smo mi Deda Mraz“, humanitarna licitacija i drugo pomažu najugroženijima u društvu. Posebno se ističe to da su učenici ove škole poslednjih par godina predstavnici Srbije na međunarodnoj olimpijadi iz robotike.

                                 Nagrada „Svetislav Milić – mladima od srca“ nagrađenima će biti uručena na svečanosti u Nišu, 15. novembra u 12 sati na velikoj sceni Narodnog pozorišta.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare