Proslavljena krsna slava i petnaestogodišnjica Gradske opštine Pantelej

NIŠ

Danas je Sveti Pantalejmon, krsna slava Gradske optine Pantelej koja proslavlja 15 godina postojanja. U tu čast u sali Fakulteta umetnosti održana je svečana akademija kome su uz zvanica iz opština Niša i Grada prisustvovali i  gosti iz Belorusije, grada Novopolock i Bugarske, opštine Pernik.

Na akademiji o rezultatima i prioritetima za narednu godinu govorio je predsednik Gradske opštine Pantelej Bratimir vasiljević

 “Sve ono što smo planirali 2018 mi smo u 90 posto ostvarili, kako ono što je budžetom planirano , tako i izlazeći u susret potrebama građana. Hoćemo li i ove godine ponoviti ovaj rezultat mi očekujemo da ćemo u tome uspeti. Sve što je bilo planirano za prvu polovinu godine urađeno je, a nadamo se da će i ubuduće biti tako“.

Prioriteti Gradske opštine Pantelej su ekologija, sport, mladi, zapošljavanje.

Svake godine  Gradska opština Pantelej je zapošljavala određeni broj ljudi. Prešli smo cifru od 300 zapošljenih za poslednje dve godine. Najviše se radujemo kada možemo da obezbedimo radno mesto za naše ljude jer je to najakutniji problem. To radimo zajedno sa Nacionalnom službom za zapošljavanje. Kada su u pitanju javni radovi prošle godine smo sagledali 26 a ove godine 13 sugrađana koji su angažovani na ovim poslovima. Njima smo na neki način pomogli da imaju prihod.

Jedan od prioriteta u Gradskoj opštini Pantelej je poboljšanje ekološke sredine.

„ Prošle godine smo obezbedili 23 podzemna kontejnera koje ćemo postaviti u toku narednog meseca. Planirali smo da i ove godine iz gradskog budžeta nabavimo isti broj. Njih bi postavili u najudarnijim mestima gde je najgušća naseljenost. Očekujemo i pomoć JKP „Medijana“.

Gradska opština Pantelej svesrdno  pomaže sportskim klubovima

„ Jedini smo u gradu koji podmirujemo celokupne troškove takmičenja sportskih klubova. Gde god je sport u pitanju, gde su mladi,  opština Pantelej nesebično izdvaja sredstva . To ćemo nastaviti i dalje „.

Gradska opštima Pantelej ove godine ulagala je i u turističku infrastrukturu.

„ Izletišta su ove godine bila potpuno uređena, redovno čišćena i izletnici su mogli da ih koriste. Otvorili smo za posetioce prirodna bogatstva koja imamo. Putevi su izgrađeni, parkirališta takođe i učinili smo dostupnim Cerjansku pećinu, manastir Sveti Jovan. Sada i autobusima može da se dođe do ovi mesta. To su dragulji koje mi imamo na Panteleju i ulažemo sredstva da ih približimo turistima kojih je sve više u gradu.“

Ove godine takmičenje u paraglajdingu doveo je takmičare iz celog sveta. 

„Ove godine smo imali predevropsko prvenstvo. Naredne godine očekujemo Evropsko prvenstvo. Ja se nadam da će Evropsko prvenstvo, koje traje 16 dana, dovesti turističke poslenike da mogu da prihoduju u tom vremenu. To je otprilike oko 1000 ljudi .“

Kolonija crtanog filma koja se organizuje u Gradskoj opštini Pantelej postala je prepoznatljiva i van Srbije.

„ Trinaesti put zaredom organizovana je ova kolonija. Bilo je 900 filmova u konkurenciji iz svih delova sveta. To postaje brend Pantaleja.  Nadamo se da će ova kolonija koja traje decenijama trajati i vekovima.“

U umetničkom programu su učestvovali Kamerni hor , pod rukovodstvom dirigenta Ivane Milošević, student klavira Dunja Đedović i gitarista Mihajlo Dašić.

Zaslužnim građanima, firmama i đacima generacije uručene su blagodarnice i prigodni pokloni.

Na kraju predsednik opštine Pantelej čestitao je vernicima i hrišćanima koji slave praznik Svetog Pantalejmona, građanima Pantaleja i Niša .

„ Želim im dobro zdravlje, dobru sreću i dobro raspoloženje“   

Obred sečenja slavskog kolača i koktel obavljen je u prisustvu velikog broja gostiju u sedištu Opštine.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare