Proslavljena gradska slava Vlasotinca

VLASOTINCE

Sečenjem kolača kod Krsta i programom Folklornog ansambla Crnilović, Vlasotinčani su danas proslavili krsnu slavu, Prenos moštiju Svetog oca Nikole u narodu poznatijeg kao letnji Sveti Nikola.

Protojerej stavrofor Zoran Stojanović podsetio je prisutne na život svetog Nikole, njegova čudotvorstva i dan prenosa moštiju u italijlanski grad Bari, koji se danas obeležava.

-Sveti Nikola odrekao se materijalnih bogatstava i pošao za reči Božjom- rekao je stavrofor Stojanović.

U ime lokalne samouprave prisutnima se obratio opštinski većnik Zoran Stamenković koji je rekao da veruje da su iskušenja poslednjih godina ojačala Vlasotinčane.

-Nadam se da smo izvukli pouke i naučili lekcije koje će od svih nas napraviti bolje ljude, radnike, građane…Verujem da Vlasotince ulazi u jedan period stabilnosti koji nam je preko potreban kako bismo u ovim teškim vremenima uspeli da uradimo najbolje što možemo za našu opštinu. Nadam se da ćemo svi dati svoj doprinos tom naporu – rekao je Stamenković čestičajući ujedno slavu u ime predsednika opštine Zorana Todorovića, koji je bio službeno odsutan.

Proslava gradske slave, poslednjih godina, deo je manifestacije Dani Vlasotinca, koju organizuje vlasotinački Kulturni centar. Ovogodišnji Dani Vlasotinca završavaju se u utorak 24.maja celovečernjim koncertom Gradskog orkestra Vlasotinca koji u sali Kulturnog centra počinje u 19.30.

Vlasotince slava 2

Vlasotince slava

Ostavite komentar

avatar
  Prati  
Obavesti me o
Проститутки Бишкека