Delegacija Evropske unije, Misija OEBS-a prate situaciju u javnim medijskim servisima

BEOGRAD

Delegacija Evropske unije u Srbiji i Misija OEBS-a u Srbiji,sa pažnjom prate veliki broj personalnih promena u Radio televiziji Vojvodine (RTV-u) koje je sproveo novoimenovani Upravni odbor.

Koristimo ovu priliku da podsetimo na veliku odgovornosti koju RTV, kao javni servis, ima u obezbeđivanju najviših standarda u očuvanju javnog interesa. Javni servis je, garant kvaliteta i raznovrsnosti programskog sadržaja i nepristrasnosti uređivačke politike, u skladu sa principima nezavisnosti obezbeđenim Zakonom o javnim medijskim servisima iz 2014. godine, navodi se u zajedničkom saopštenju Delegacije i OEBS-a .

RTV ima i dodatnu, veliku odgovornost da ispuni legitimna očekivanja nacionalnih manjina u obezbeđivanjem programa na manjinskim jezicima.

Šta više, podsećamo na važnost stvaranja podsticajnog okruženja u Srbiji u kome sloboda govora može nesmetano da se ispoljava, na važnost jačanja.nezavisnosti Regulatornog tela za elektronske medije radi snažnije podrške uređivačkoj nezavisnosti medija, kao i na važnost obezbeđivanja odgovarajućeg finansiranja i uređivačke nezavisnosti javnih servisa, poručuju Delegacija EU I OEBS..

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare