Promovisna roman “Odžaklija”

LESKOVAC

Narodna biblioteka „Radoje Domanović“ organizovala je promociju istorijskog romana „Odžaklija“ protojereja Miroslava Jovanovića.

„Roman je objavljen prošle godine, imali smo par promocija, ali dobar deo javnosti nije čuo za njega, te mu ovo dođe kao neko reprizno promovisanje. Pored ovog romana, dostupna će biti i monogrtafija o čukljeničkoj crkvi“ kaže autor Jovanović i dodaje da se u romanu govori o teškom položaju našeg naroda u vreme turskog ropstva.

„Kao i svaki roman, i ovde je protkana jedna ljubavna priča. Dosadašnji komentari su uglavnom poznati. S obzirom da se bavim naučno-istraživačkim radom u vezi lokalne istorije i imao sam monografiju o „Odžakliji“, čija su oba izdanja rasprodata, ovo je neki način na to nadomestim. Crkva se pominje u romanu, ali kroz ovaj roman se više baca akcenat na sam živu crkvu, odnosno ljude koji su u to vreme živeli, kako su doživljavali „Odžakliju“ i šta je njima značila.“

U programu su učestvovali, pored autora Ana Ranđelović, prof. srpskog jezika i književnosti, Zoran Jovanović Jajinski, narator, Ivan Milošević, narator i Crkveni folklorni ansambl „Branko“.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare