Promovisana knjiga “Zašto ćutiš Srbijo?”

LESKOVAC

U organizaciji Svesrpskog otadžbinskog saveza u  polupraznoj sali leskovačkog Narodnog pozorišta  održana je večeras  promocija knjige „Zašto ćutiš Srbijo?“ Stevana Đurovića i Jugoslava Petrušića.

Promociju su bojkotovali I mediji, jedini koj je pratio je novinar JUGpressa I Nove Naše reči.

 

Prof. dr Milutin Đuričić, kao uvodničar, rekao je da je reč o, “ bez sumnje, učenoj, rodoljubivoj, odvažnoj i ubedljivoj, pa čak i potresnoj knjizi” koja se bavi Kosovom I Metohijom.

 

„Ovo je knjiga o srpstvu, o odbrani života, poseda i duhovnog blaga. Štivo se odlikuje nadarenošću, smelošću kazivanja, boračkom poletnošću, jasnom rečenicom, snažnim iskazima o istini, tačnošću, rodoljubljem, odrešitošću, odgovornošću… Autore krasi oštroumnost i britka reč, a ličnosti iz inostranstva pomenute u knjizi određuju svojstvo samoodbrane srpstva od podlosti zločinstva sveta sa zapada.“

Đuričić se osvrnuo i na medijsko, ali i zvanično poistovećivanja pojmova „Kosovo i Metohija“ i „Kosovo“.

„Znamo da je Metohija dvaput veća od područja Kosova, a u našim pravnim i političkim dokumentima i u prošlosti i danas ovo područje označeno je u administrativno-teritorijalnom i političkom smislu kao Kosovo i Metohija. Prosto rečeno, kosmetska visoravan pod nazivom Kosovo bila je središte čuvene i u svetu poznate Kosovske bitke, odnosno mesto stradanja, a Metohija, odnosno metoh je crkvena imovina. Posle ove konstatacije jasno je zbog čega se reč Metohija retko koristi. Da li treba šire pojašnjavati zbog čega u monstruoznom kažnjavanju našeg naroda za izmišljene grehe su se uključile plaćeničke divizije političara, poslenika javne reči, kvazi-naučnika i kulturnih radnika, kvazi-intelektualaca od kojih su mnogi uključeni u nevladine organizacije,“ rekao je Djuričić.

Dodao je Đuričić i da je ova knjiga prava riznica dokumenata i da svi koji teže istini i žele je saznati mogu upotpuniti svoje znanje.

Jedan od autora, Stevan Đurović, bivši načelnik službe bezbednosti Prištinskog korpusa za vreme NATO bombardovanja, kaže da je razlog nastajanja ove knjige pre svega pojašnjenje srpskom narodu, kome su imputirane mnoge laži, da na osnovu stranih dokumenata i stranih podataka, shvati da “sve ovo što nam rade”  nema nikakve veze sa stvarnim događajima koji su se desili na Kosovu i Metohiji.

„Svi navodi u knjizi su strani izvori, da nam ne bi imputirali kako smo to radili na subjektivan način. Knjiga treba da probudi svest srpskog naroda i ona je samo početna priča koju mislimo da nastavimo sa još deset sličnih projekata pod ovim nazivom „Zašto ćutiš Srbijo?“. Mi nemamo pravo da ćutimo, jer naraštaji koji dolaze posle nas su osuđeni na propast. Za sve možemo da budemo ovakvi ili onakvi, ali nemamo prava da budemo zločinci nad svojom decom i naraštajima koji dolaze posle nas.“

Knjiga „Zašto ćutiš Srbijo?“ je objavljena pre mesec dana, a Leskovac je šesti grad u Srbiji gde je održana promocija. U planu je obilazak svih većih mesta u Srbiji i Republici Srpskoj, kao i u inostranstvu, ali i prevođenje na deset stranih jezika, kako bi se olakšala distribucija svuda u svetu gde iole postoje Srbi.

„Ćutanjem samo dajemo za pravo onima koji nas proglašavaju genocidnim da nam sutra neke mlađe naraštaje možda progone ili kolju samo zato što su pripadnici genocidnog naroda. Srpski narod nikad nije bio genocidan, niti postoji dokaz i dokumenat za tako nešto“ zaključio je Stevan Đurović.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare