Promovisana knjiga Jasmine Stojković “Šećerna vodica”

LESKOVAC

U Knjižari „Stošić“ Jasmina Stojković promovisala je svoju knjigu „Šećerna obala“, odnosno, kako sama kaže, erotskim pričama za čitanje u dvoje.
„Ja sam žena s juga i ova knjiga je napisana upravo zbog toga. Naše žene su još uvek jako zatvorene, pune lažnog morala i to ne zbog sebe nego zbog sredine. One trpe i ne pričaju o svojoj seksualnosti, nemaju snage da sve to kažu iako imaju pravo na to, kao i svi muškarci. Ja sam, igrom slučaja, živela sa Mađarima, sa Italijanima, tako da sam bila u situaciji da upoznam i još neke žene iz drugih krajeva Evrope, kao što su Nemice, tako da mislim da je naš jug jedna tuga za žene. One sve nose na svojim plećima, a najmanje su poštovane, najmanje imaju prava, ne pričaju o svom muškarcu, o svojim ljubavima, rode petoro dece, a još uve su nevine. I to me jako boli.“
Stankovićeva je dodala da je problem u samom vaspitanju žena, da je sve to uticaj sredine, ali se poslednjih godina primećuje da su mlađe generacije, ipak, malo slobodnije.
„Ali, zato ćete čuti starije generacije, njihove tetke, strine, komšinice kako „pljuju“ po njima zbog takvog ponašanja. Za sve treba vreme, pa i za takve promene u shvatanjima!“
O knjizi su, pored autorke, govorile Gordana Jović Stojkovska književnica i Maja Stojanović, direktor agenije „Impresario“. Delove iz knjige čitala je Maja Janković, glumica, dok je za muzički intermeco bio zadužen Bogdan Stamenković na gitari.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare