Koliko stranke duguju za poslovni prostor?

LESKOVAC

Koliko političke stranke duguju za poslovni prostor koji dobijaju od grada na korišćenje, po kojim kriterijumima se dodeljuje prostor i zašto neke stranke imaju bolje lokacije i veći prostor od drugih, tema je kojom se bavi najnoviji broj Nove Naše reči. Pored ovog, direktor JP „Dom“ Vladimir Đorđević govori o tome kako protiče resticucija, kako plaćaju zakupci, ima li podzakupa i kako sada radi ovo javno preduzeće.

I ovaj „Joakim Vujić“, koji je u toku, proći će bez leskovačkog pozorišta, piše Nova Naša reč u autorskom tekstu. Autor se ostvrće na pozorišne i kulturne prilike u našem gradu i konstatuje da podilaženje najnižem ukusu nije uloga koju bi lokalno pozorište trebalo da ima u sredini u kojoj radi.

Do kraja juna svi gradovi i opštine u Srbiji treba da izrade akcione planove za borbu protiv korupcije. Po istraživanju sajta „Pištaljka“ svaka treća korupcija u Srbiji događa se na lokalu, pa je ovo tema kojom bi lokalne vlasti trebalo ozbiljnije da se pozabave, piše Nova Naša reč.

U okviru nastavka realizacije projekta upravljanja otpadnim vodama Leskovac su posetili predstavnici Kraljevine Holandije i Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine, kako bi razgovarali o trećoj fazi ovog projekta koji se odnosi na proširenje kanalizacione mreže. Istog dana Leskovac je posetio i ambasador Švedske Jan Lundin, koji je u razgovorima sa rukovodstvom grada naglasio da je cilj ove zemlje da pomogne Srbiji na putu ka EU, ali i da pruži pomoć u rešavanju lokalnih problema građana u cilju podizanja njihovog standarda. O ovom događaju izveštava najnoviji broj Nove Naše reči.

Nova Naša reč piše o tome kako je protekao skup radiologa u Srbiji na kome je, pored stručnih izlaganja, prezentovan istorijat ove ustanove, kao i sadašnji uslovi rada. U Leskovcu je, takođe, održana i republička svečana akademija povodom Dana medicinskih sestara.

Nova Naša reč piše o brojnim aktivnostima Narodnog muzeja: manifestaciji „Muzeji Srbije 10 dana u 10 do 10“, izložbi „Tajne arheološkod depoa“, dok o tome kakvi su planovi za ovu godinu za Novu Našu reč govori direktorka ove ustanove Mira Ninošević.

Iz oblasti obrazovanja Nova Naša reč piše o Danu otvorenih vrata u trgovinskoj školi, o toke kako je škola „Trajko Stamenković“ obeležila svoj dan, nagradama koje je Tekstilna škola dobila na republičkim i međunardonim takmičenjima i kako je proteklo republičko takmičenje u Metalnoj školi.

U ovom broju čitaoci mogu pročitati nastavka teksta o problematici vodosnabdevanja u Vlasotincu, o čeku govori direktor vlasotinačkog „Vodovoda“ Zvonko Ilkić.

Nova Naša reč prati dešavanja u kulturi i sportu i predstavlja Sašu Vukojevića, bikilisti i maratonca.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare