Promovisan javni poziv Centra za promociju nauke

LESKOVAC

Već treću godinu za redom Centar za promociju nauke u saradnji sa 15 naučnih klubova širom Srbije gde postoje Centri za stručno usavršavanje u obrazovanju, organizuje informativne sastanke za predstavljanje detalja i uslova za prijavljivanje na Javni poziv u 2019. godini. Ovim aktivnostima omogućava se da se što veći broj učenika uključi u radionice i predavanja koja su besplatna i na taj način, kroz vannastavne aktivnosti, im se približi nauka na potpuno drugačiji način, kroz igru i zabavu. Tanja Adnaćević, rukovodilac sektora za programske aktivnosti Centra za promociju nauke, kaže da poziv ima fond od 9,4 miliona dinara raspoređenih u nekoliko kategorija.

„Sve kategorije su namenjene entuzijastama, nastavnicima, zaposlenima, zaljubljenicima u nauku, da predlože neke svoje ideje i da ih mi finansijski podržimo u realizaciji te ideje. Cilj javnog poziva jeste da promocija nauke izađe iz Beograda i drugih univerzitetskih centara, da dođe do svih delova naše zemlje. Zainteresovanost postoji, ali uvek ima i male zadrške u smislu kako ja to da radim…“

Javni poziv traje do 23. aprila i ima tri kategorija. Prva kategorija se tiče promocije nauke u naučnim klubovima, druga opšti projekti promocije nauke, gde se najčešće prijavljuju školski festivali nauke, a u trećoj kategoriji je raspoređen novac za nagrade. Na jesen će biti raspisana i četvrta kategorija gde se realizuju sva ova idejna rešenja i prave se eksponati koji će se postaviti u parkovima nauke širom Srbije.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare