Članice SNS: Vranje ima veliku podršku predsednika Aleksandra Vučića

VRANJE

Članice Gradskog odbora Srpske napredne stranke i one koje su na rukovodećim funkcijama u Vranju predstavile su na konferenciji za novinare rezultate koje su postigle svaka u svom resoru.

One su osudile svaki vid nasilja nad žena i govor mržnje i podsetile na veliku podršku koju u svom radu imaju od predsednika Aleksandra Vučića.

Većnica za socijalnu politiku i lokalnu upravu Danijela Milosavljević je rekla da Vlada Srbije daje ogromnu podršku gradu Vranju po pitanju socijalne zaštite.

,,Vlada Republike Srbije daje ogromnu podršku Vranju kada je u pitanju socijalna zaštita. Od 2016. grad dobija namenski transfer koji se ulaže u usluge za socijalnu zaštitu. To nisu mala sredstva. Prošle godine smo dobili 13 miliona dinara, uveli smo dve nove usluge za nas vrlo bitne. To su lični pratilac deteta i pomoć u kući“, rekla je većnica Milosavljević.

Ona je podsetila da je Ministarstvo građevinarstva dodelilo sredstva za adaptaciju Sigurne kuće koja funkcioniše na području grada, a uz punu podršku gradonačelnika Slobodana Milenkovića dobijena su i  sredstva za uvođene sistema protivpožarne zaštite, kako bi ustanova dobila licencu za rad.

Zahvaljujući Ministarstvu privrede i lokalnoj samoupravi ugrađen je i lift u Prihvatilište za odrasla i stara lica.

,,U periodu vladavine SNS doneti su zakoni koji se tiču sprečavanja nasilja nad ženama. Policija i tužilaštvo i Centar za socijalni rad brzo reaguju. Vlada Srbije i predsednik Aleksandar Vučić, ni u jednom trenutku ne zaboravljaju na elementarni stub našeg društva, a to je porodica. Sve institucije u Srbiji i te kako rade, i spremni smo za bilo kakav razgovor sa bilo kojim građaninom koji se nađe u nekom problemu. Zakon o finansijskoj podršci porodicama sa decom pak omogućava adekvatnije finansiranje porodilja direktno preko ministarstva, isplate su redovnije i ne idu više preko firmi“, rekla je većnica je Milosavljević.

Govorila je i o tome da je na lokalnom nivou formirana Mreža za borbu protiv trgovine ljudima, što je jedan od bitnih segmenata za borbu protiv svih oblika nasilja.

Direktorka Centra za socijalni rad u Vranju Dragana Arsić, je rekla da su zahvaljujući predsedniku Srbije Vučiću i republičkoj vladi dobili autombil za svoje štićenike za  bezbedniji i sigurniji prevoz. Ugrađen je i video nadzor u određenim prostorijama centra što je pokazatelj da država brine kako za svoje zaposlene tako i korisnike usluga. Centar je dobio panik tastere tako da je bezbednost zaposlenih i korisnika na visokom nivou.

Članica Gradskog veća za obrazovanje, kulturu, informisanje i verska pitanja i član Glavnog odbora SNS kao predsednica Saveta za kulturu Zorica Jović, je govorila o tome šta je urađeno u protekle dve i po godine na čelu sa predsednikom države Aleksandrom Vučićem.

U toku 2018. godine imali smo kapitalnu investiciju od velikog značaja za kulturu. Reč je o rekonstrukciji Muzej kuće Bore Stankovića i zgradi Narodnog muzeja.

,,U prethodnom periodu, godinama unazad nije se ulagalo ništa u te objekte. Zajedničkim snagama gradskog rukovodstva i Ministarstva kulture, uspeli smo to da rešimo. Najbitinije za Vranje je naše Pozorište, za koje je zahvaljujući predsedniku Vučiću, Vranju odobreno 170 miliona dinara za završetak izgradnje zgrade. Radovi se obavljaju intenzivno i nadamo se da će do kraja godine Pozorište biti otvoreno“, rekla je Jović.

Što se obrazovanja tiče,  u 2018. godini rekonstruisane su dve osnovne škole „Vuk Karadžić“ i „Svetozar Marković“ u Vranju u vrednosti od 114 miliona dinara.

,,Radimo dopunu projekta obe škole kako bi učenici imali maksimalno dobre uslove za rad. U toku je i nastavak procedure za rekonstrukciju još dve škole, i to OŠ „Radoje Domanović“ u Vranju i „Branislav Nušić“ u Rataju. Vlada Srbije dala je saglasnost za rekonstrukciju obe škole. Već duže vreme radimo i na pripremi dokumentacije za obnovu škole koja je možda u najgorem stanju, a to je OŠ „Dositej Obradović“. U planu je i rekonstrukcija Škole za osnovno i srednje obrazovanje „Vule Antić“, kaže većnica Jović.

Ona je podsetila i da je u predškolskoj ustanovi, u više vrtića, obavljena delimična sanacija tamo gde je to bilo urgentno.  Smatra da je najbitnija izgradnja vrtića u naselju Raška u saradnji lokalne samouprave i Ministarstva privrede.

„Kompletno rukovodstvo se maksimalno trudi da iskoristi sve moguće fondove i resorna ministrastva koja nam mogu pomoći da se uslovi u Vranju poboljšaju. Radilo se proteklih godina, radiće se još više. Od nas se očekuje da uložimo veći trud i biće još većih rezultata. Imamo kompletnu podršku predsednika Vučića za sve resore, tu ubrajam pored kulture i obrazovanja i verske zajednice. Za vreme našeg mandata gradi se crkva na Bunuševačkom groblju, sanacija manastira Sveti Nikola, Sveti Stefan u Žapskom i sanacija crkve u naselju Sobina“, zaključila je Jović.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare