PROMOCIJA ZDRAVIH STILOVA ŽIVOTA

LESKOVAC

 

Festival „Samo zdrav čovek je srećan čovek“ u organizaciji Centra za ekonomiku domaćinstva „Danica Vuksanović“, održan je  danas u centralnom gradskom parku u Leskovcu.

 

Cilj festivala je da decu prešdkolskog i školskog uzrasta uči zdravom načinu života, kao i uopšte promocija zdravih stilova života kod celokupne poplacije.

Diretorka Centra za ekonomiku domaćinstva Gordana Đorđević govorila je o aktivnostima koje ova ustanova sprovodi u cilju promocije zdravih stilova života. Festival je podeljen u tri celine: „Leskovačko proleće“, gde su svoje proizvode izložili proizvođači iz oblasti holtikulture, pčelinje proizvode, izložbe slika i druge proizvode koje su delo vrednih ruku, a inspirisani su prolećem, rekla je  Đorđević. Bazar narodnih rukotvorina obuhvatio je kako tradicionalne rukotvorine, tako i one od najraznovrsnijih materijala. I treća celina je bazar zdravog života, koji obuhvata zdrave stilove života, prevenciju, sport, humanost, foklor, druženje i komuniciranje, naročito među decom, jer se tako formiraju zdarvi ljudi. Na festivalu, koji je prodajnog karaktera, je učestvovalo preko 65 organizovanih grupa i pojedinaca iz Leskovca, Niša i okoline, što još jednom potvrđuje da smo na pravom putu u ostvarenju svojih programskih zadataka, što je i moto ove manifestacije – „Samo zdrav čovek je i srećan čovek“, rekla je direktorka Centra za ekonomiku domaćinstva.

Festival je otvorio gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović.

A izlagači su JUGpressu preneli i svoje primedbe.

Kažu da je grad mogao da obezbedi bar adekvatane štandove za izlagače i da drugi gradovi i opštine mnogo više računa vode o ovakvim manifestacijama, rekao nam je je jedan izlagač iz Niša.

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare