Promocija Rostiljijade u Skoplju

SKOPLJE-LESKOVAC

Turistička organizacija grada Leskovca je u okviru svojih pripremnih aktivnosti imala promociju „Roštiljijade“ u Skopskoj Boemskoj ulici. Tokom promocije spremani su i služeni specijaliteti sa skare, a za zabavni program postarali su se KUD „Lemind“, leskovačke mažoretkinje i ovogodišnji najbolji orkestar na takmičenju trubača u Guči, orkestar Elvisa Bajramovića.

Direktor Turističke organizacije Leskovac Nebojša Kocić naglasio je da se u ovoj prezentaciji u Severnoj Makedoniji radi samo o delu onoga što posetioce očekuje u Leskovcu tokom Roštiljijade, gde su dragi gosti ne samo u dane Roštiljijade nego i čitave godine.

Među onima kojima je ova promocija izazvala znatiželju i pažnju je i bračni par iz Belgije, Sandra i Ljuben, koji svoj godipnji odmor provode u Skoplju i Makedoniji. Kako sami kažu još uvek nisu bili u Srbiji, ali planiraju da svake godine obiđu po jednu balkasnku zemlju, a ovo što su videli im je samo povaćalo interesovanje i učvrstilo planove da u nekoj od narednih godina svoj odmor provedu u Srbiji. Petar Georgijevski, Skopljanac, posebno hvali Leskovčane koje je upoznao tokom promocije, ali i roštilj koji je imao prilike da proba.

„Znam za „Roštiljijadu“ i svake godine planiram da dođem, a onda se planovi izjalove zbog nekih mojih obaveza. Ali, sada, kada sam video program i planove eto mene konačno u Leskovcu da na licu mesta vidim i uverim se u kvalitet onoga što mi je ovde prezentovano.“

Vesna Savić Grozdanova, rodom iz Srbije, udata je i živi u Skoplju i kaže da ono što je videla za nju ne predstavlja novost.

„Na moju žalost, nisam imala prilike da dođem i vidim Roštiljijadu uživo. Inače, godinama unazad se u mom okruženju priča o „Roštiljijadi“, postoje nekakvi planovi da se samoorganizujemo i odemo u Leskovac, ali nam je problem što je to početak školske godine. Ja imam svoju školu i mnogo obaveza pred početak školske godine. Upravo smo i razgovarali da, s obzirom na to da je 28. avgust ovde neradni dan, da se, možda, nađemo u Leskovcu. Inače, smatram da je ovo dobar način da se ljudima u Skoplju, ali i Makedoniji približi „Roštiljijada“ i da se upoznaju sa onim što se tamo nudi.“

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare