Lončar: Utvrdiće se tačna odgovornost za nereagovanje na Vlasinskom jezeru

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

LESKOVAC

Ministar zdravlja Zlatibor Lomčar rekao je danas u Leskovcu da će se utvrditi tačna odgovornost zbog neodazivanja na poziv da se pomogn dvogodišnjoj devojčici na Vlasinskom jezeru i dodao da je  „Hitna pomoć iz Surdulice stigla do devojčice za dvanest minuta“.

On nije precizira gde je tačno stigla surdulička Hitna pomoć za bto vre me  jer su, zapravo, roditelji kolima povezli devojčicu sa Vlasinskog jezere i uz put ih je srela ova hitna pomoć.

„Za 12 minuta je teško i u Beogradu gde na svakom ćošku imeta hitnu pomoć“, rekao je Lončar odgovrajući na pitanje novinara JUGpressa šta se dešava sa procesom utvrdjivanja odgovornosti, koji je najavio,. i dodao da je „inspekcije jedan deo posla završili „.

 On je rekao da je „jedan deo nalaza sa obdukcije završen,  čeka se drugi deo ali, situacija je bila izuzetno teška i ozbiljna i pitanje je da li bi u onom momentu i najsavremenija oprema pomogla“.

On je rekaoa da je ovo ipak i pitanje „funkcionisanja sistema“.

„Ne sme da se dešava da intervencija zavisio od toga gde se nalazite“, rekao je Lončar i dodao da će „sada , kada se domovi zdravlja vrate pod jednu upravu, sve biti pojednostavljeno.

„Imaće jedna broj koji će svi da zovu a intervenisaće ekipe koje su bliže ugroženom, bez obzira na teritorijalnu pripadnost“, rekao je Lončar.

On je podvukao da „nema a opravdanja da se ne krene da se pomogne detetu“.

„To je nešto ljudski . Dok sam ja krenuo da pomognem tom detetu, pozvaću telefonom kolegu , zamoliću ga da me zameni“, rekao je Lončar koji je podvukao da   za nereagovanje kao opravdanje ne sme da se koristi zakon.

„Ja sam za poštovanje zakona ali ovo nije posaoa kao neki drugi i u njemu mora da postoji i ljudskost“, rekao je Lončar.

On je dodao da je odgovornost i na rukovodiocima ustanova da naprave organizaciju.

„ Zato je i na toj poziciji a nije lekar na odeljenju“, rekao je Lončar. On je u leskovačku bolnicu svratio na putu za Medvedju

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare