Promocija novih snaga Radnika

SURDULICA

Radnik u novu sezonu ulazi sa zadržanim kosturom ekipe iz prošle godine, ali ovogodišnji letnji prelazni rok iskoristio je za dopunu selekcije i povećanje konkurentnosti u redovima prvog tima na nekoliko ključnih pozicija.

Dolazak trojice novajlija, kao i povratak momaka sa pozajmice, uokviriće izgled tima sa kojim će se i ove godine težiti ka jedinstvenom cilju, a to je opstanak u ligi i plasman u gornji deo tabele. Medju prvim pristiglim u Surdulicu, svakako je jedan od najtražejnijih fudbalera u domaćem fudbalu Miloš Spasić (22), rodom iz Pirota, igra na poziciji desnog krila. Prošle sezone nastupao je za Radnički iz Pirota, postigao je deset golova uz pet asistencija. Ugovor sa Radnikom, Spasić je potpisao na period od tri i po godine.

Spasićev vršnjak, Mihailo Oreščanin, takođe je novo pojačanje u redovima Radnika. Mladog defanzivca veći deo karijere vezuje za FK Voždovac, a u Radnik stiže iz prvoligaša, ekipe Budućnosti iz Dobanovaca. Ugovor sa Radnikom Oreščanin je potpisao na period od četiri godine.

I jedan od najboljih fudbalera Prve lige Srbije Nikola Radmanovac, takođe stavlja potpis na ugovor sa Surduličanima.

Mladi štoper je imao dosta ponuda iz inostranstva, ali je odlučio da svoju karijeru nastavi da gradi u Srbiji. Po pisanju nekih medija: Nekoliko superligaša “pomučilo” se da Nikolu dovede u svoje redove, ali se on ipak odlučio za Radnik. Rodjen je 1997. godine, igra na poziciji štopera, a u karijeri je nastupao za Napredak, Bežaniju kao i za Trayal iz Kruševca. U Surdulici će po stavljanju potpisa na ugovor provesti tri i po godine.

Sportski direktor Radnika, Darko Gašić, pripremni period kao i rezultate na kontrolnim utakmicama ocenjuje jako pozitivno, a prelazni rok za sada vidi kao vrlo uspešan:

  • Sva trojica novajlija su sa nama od početka priprema. Zadovoljni smo njihovim pristupom i odgovornošću od prvog dana, te i zalaganjem na treninzima i kontrolnim utakmicama.                                                                                                      

Kada govorimo o Spasiću, njega opisujemo kao dugogodišnju želju Radnika da ga ima u svojim redovima. Dete Pirota, prošao omladinsku školu tamošnjeg Radničkog a sada momak koji je eksplodirao u dosadašnjem rangu takmičenja svog tima, jednostavno momak koji će, verujem biti iznenađenje u Super ligi. Što se tiče Radmanovca, dete kruševačkog “Napretka”, više sezona igrao je u prvom timu Trajala gde se pokazao kao jako kvalitetan igrač. Momak za koga lično mislim da će se svojim kvalitetima brzo nametnuti našem šefu stručnog štaba.

      I naše treće pojačanje, mladi Oreščanin, vrlo je poznat našem pomoćnom treneru Đuričiću iz zajedničkog perioda u Radničkom iz Obrenovca, što će biti pogodnost za dalji rad. Momak je, kao jedan od najkvalitetnijih igrača u dve sezone Budućnosti iz Dobanovaca po našoj proceni bio jedan od igrača koji može da se uklopi u naš način igre i koji odgovara profilu kome teži Simo Krunić -.

         U novu sezonu, Radnik ulazi pojačan još i na krilnim pozicijama. Naime sa pozajmice iz Žarkova, a potom iz Novog Pazara se vratio jedan od najboljih krilnih napadača Prve lige Srbije, Nikola Bogdanovski, a pravo nastupa posle šest meseci stekao je i Viktor Lukić, jedan od igrača koji spada u grupu najtalentovanijih u generaciji 2000-tog godišta. Po rečima Gašića, Lukić svojim talentom zaslužuje priliku da se dokaže u Radniku, a da dalje svoju karijeru razvija u nekom većem inostranom klubu.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare