Najugroženijim Vranjancima stigla pomoć Fondacije Ana i Vlade Divac

VRANJE

Fondacija Ana i Vlade Divac u saradnji sa Grupom 484 i uz podršku Ambasade Kraljevine Norveške u našoj zemlji, pomaže više od 50.000 najugroženijih građana u 12 gradova Srbije. Vrednost pomoći je 200.000 evra.

Vranje je jedan od tih gradova u koji je, u utorak,  stigla ova dragocena pomoć, u vidu 929 paketa, za najugroženije kategorije stanovništva.

Porodični paketi sadrže osnovne životne namirnice i sredstva za higijenu. Ova donacija je realizovana u okviru projekta „Pomoć najugroženijim sugrađanima u borbi sa Kovidom 19“.

Reč je o podršci osobama koje se nalaze na evidenciji Crvenog krsta Vranje, Školi za osnovno i srednje obrazovanje „Vule Antić“, Međuopštinske organizacije gluvih i nagluvih, Saveza slepih, Duštva za dečiju i cerebralnu paralizu „Sunce“, MNRO Vranje, Udruženja za multiple sklerozu Pčinjskog okruga, Centra za društvene integracije i Udruženja Roma.

U ime Grada Vranja na ovoj vrednoj donaciji zahvalila se gradska većnica Danijela Milosavljević.

„U ovom trenutku kada se borimo sa kovidom 19 donacija mnogo znači našim sugrađanima. Hvala Fondaciji Ana i Vlade Divac što su među izabranim gradovima prepoznali i Vranje i uključili ga u ovaj značajan projekat. Prepoznata su udruženja čijim članovima će pomoć mnogo značiti u ovim teškim danima“, rekla je Milosavljević.

Većnica se zahvalila i Grupi 484 i ambasadi Kraljevine Norveške koji su podržali ovaj vredan projekat.

Sekretar Udruženja obolelih od multiple skleroze Gordana Stojanović se zahvalila na pomoći za 74 člana ovog udruženja.

„Socijalni status članova udruženja je veoma loš, naši članovi su uglavnom žene koje češće obolevaju od ove bolesti i penzionišu se rano, tako da im se mesečna primanja kreću u iznosu od 15.000 do 16.000 dinara“, rekla je Stojanović.

I predsednica Društva obolelih od cerebralne paralize Slobodanka Đorđević, zahvalila se na pomoći u ime 83 člana i ukazala na izuzetno loš socijalni status ove društvene grupe.

„Naši članovi su uglavnom deca i mladi koji su vezani za invalidska kolica ili krevet, a o njima brinu majke koje nisu u radnom odnosi i nemaju nikakvih prihoda“, rekla je Đorđević.

Ova pomoć predstavlja i poruku solidarnosti u prevazilaženju  krize izazvane korona virusom.

Volonteri  i aktivisti Centra za društvene integracije isporučiće tokom narednih dana pakete pomoći korisnicima na kućne adrese, poštujući mere zaštite, od kovida 19.

U okviru Projekta „Pomoć najugroženijim sugrađanima u borbi sa kovid 19“ Fondacija Ana i Vlade Divac obezbedila je 10.000 paketa.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare