Promocija knjige Petrice Nane Veselinović

LESKOVAC

Leskovački kulturni centar organizovao je promociju knjiga Petrice Nane Veselinović „Gutala sam zalogaje prašine“, roman na leskovačkom dijalektu i „Pucka“, ilustrovana zbirka pesama za decu.
Recezent knjige Tamara Stojanović kaže da čitajući ovaj roman stičemo utisak da je retrospektivnim pripovedanjem Veselinovićeva doprla do onog najtananijeg iskonskog poriva da se osvrnemo unazad i progovorimo o svemu što jeste život, sa svim svojim usponima i padovima.


„Dijalekt kraja gde je i sama rođena daje ovom pripovedačkom spoju notu izvornog, jer južnomoravski govor odista jeste natopljen sočnim dijalektom, originalnim izrazima koji gale dušu čitaoca u svakom pogledu. Ovaj roman nas vodi u svet verodostojnih, istinskih autentičnih životnih priča.“
Gost na promociji bila je i Danka Mijatović, pesnikinja iz Beograda sa svojom zbirkom pesama „Lutalica“, a knjigama i samoj Petrici Veselinović govorili su i Zoran Jovanović, pesnik i aforističar i Svetolik Stanković, književnik.
Učestvovale su i učenice OŠ „Vuk Karadžić“ Teodora Pešić, Natalija Tasić i Iva Radenković. One su recitovale pesme iz zbirke „Pucka“.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare