Promocija knjige “Dragan Gaga Nikolić-gospodin mangup”

LESKOVAC

 

U okviru pratećeg programa LIFFE-a promovisana je knjiga „Dragan Gaga Nikolić – gospodin mangup“ koju je priredila Radmila Stanković. O knjizi, ali i samom Draganu Nikoliću, govorili autorka, te reditelj Darko Bajić i novinarka Silvija Luks.

„Ova knjiga je nastala na način na koji obično ne nastaju knjige ovog tipa“ rekla je Radmila Stanković i dodala da se obično nešto uradi i onda se juri okolo ne bi li se našao izdavač.

„Za ovu knjigu je intervenisao čovek koji se zove Andrej Bele, prvi čovek Grand kafe u Beogradu. On je pozvao Milenu Dravić i rekao da bi Grand kafa htela da objavi knjigu o Draganu Nikoliću. Milena je pozvala filmskog kritičara Milana Vlajčića i mene, mi smo otišli na razgovor i vrlo brzo smo počeli rad na ovoj knjizi. Na knjizi su radili, pored nas i pozorišni kritičar Aleksandar Saša Jerosavljević o profesor FDU Predrag Perišić. Oni su pisali o Draganu Nikoliću kao filmskom, pozorišnom i televizijskom glumcu. Pored njih svoj doprinos u ovoj knjizi dali su i ljudi koji su radili sa Draganom, u glavnom redtielji, kao što su Milan Miša Radivojević, Slobodan Šijan, Boro Drašković, Dejan Mijač, Slobodan Lukovski, Paolo Mađeli, Ljiljana Todorović, Miroslav Lekić, Zdravko Šotra i Miloš Radović. U knjizi je uvršten i tekst kolumniste lista „Danas“ Dragoljuba Draže Petrovića, inače kumčeta Gage Nikolića. Uvodni tekst u knjizi pripada piscu Dušanu Kovačeviću.“

Stankovićeva je rekla da su ovo samo goli podaci o knjizi, ali da je Milena Dravić želela i da se neke nepravde spram Gage isprave u knjizi.

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare