PROMOCIJA BIZNIS MENTORA I MLADIH PREDUZETNIKA

LESKOVAC

 

EPuS-a Leskovac kao nosioc projekta „Evo prilike“ i Kancelarija za mlade u Lebanu, Bojniku i Vlasotincu, Regionalne privredne komore Leskovac, Gradske uprave za društvene delatnosti Leskovac i NSZ-Filijala Leskovac, kao projektni partneri, promovisali su danas biznis mentore i mlade preduzetnike.

 

Ovim projektom obuhvaćeno je 60 polaznika preduzetničke obuke, a 40 njih je uspešno završilo program stručne prakse. Petnaestoro njih je zaključilo ugovore o radu, a jednaestoro je započelo privatni biznis.

Milan Kitanović (forum mladih kaže da su organizovani namenski treninzi, obuke, radionice, seminari i konstruktivni nastavni časovi.

Time su uspostavljeni mehanizmi koordinacije različitih predstavnika između sektora. Multisektorskom saradnjom predstavnika javnog, civilnog i privatnog sektora stvoren je jedan od najvažnijih centara omladinskog preduzentništva u Srbiji.

Predsednik Regionalne privredne komore Leskovac Goran Jović se nada da će se nakon ove obuke videti i rezultati u preduzetničkom delu, gde se preduzetnicima daje mogućnost da iznesu svoje ideje, mogućnosti i da kroz ovaj projekat nađu mogućnost da iskažu ono što znaju. Veoma je važno iznaći mogućnost i da ovaj projekat bude održiv. U Srbiji ima preko 220.000 preduzetnika, te možemo da kažemo da su oni okosnica razvoja male privrede i da su to neki fluidi od kojih kasnije nastaju i mala, srednja, pa i velika preduzeća. Mnoga danas velika i uspešna preduzeća i kompanije su upravo nastala iz tih preduzetničkih radnji.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare