Projekti integralnog razvoja za napredak južne i zapadne Srbije


LEBANE-LESKOVAC-BOJNIK-MEDVEĐA-KURŠUMLIJA-PROKUPLJE

U Vladi Srbije održan redovni sastanak Međuresorne radne grupe za uređenje i razvoj južne i zapadne Srbije, čiji je zadatak da podstakne integralni razvoj opština Lebane, Kuršumlija, Medveđa i Bojnik i gradova Leskovca, Prokuplja i Kraljeva
Radna grupa sastavljena od predstavnika Kabineta predsednice Vlade, lokalnih samouprava, ministarstava iz resora turizma, zažtite životne sredine, infrastrukture, privrede, kulture, sela, JP Putevi Srbije, JVP Srbijavode, JP Srbijašume, čini sve da se kroz integralni razvoj regiona Srbije, pripreme i sprovedu projekti iz oblasti turizma koji se zasnivaju na promociji kulturnog i prirodnog nasleđa, a koji će zajedno sa projektima putne i komunalne infrastrukture, učiniti ovaj kraj konkurentnim u odnosu na druge regione u Srbiji.
Na sastanku je utvrđen napredak u realizaciji ključnih projekata koji su finansirani u ovoj godini, kao što su izgradnja puta preko Radan planine, koji povezuje Jablanički i Toplički okrug; infrastrukturno opremanje i uređenje lokaliteta koje finansira MTTT i MZŽS; izgradnja komunalne infrastrukture u svim opštinama koje su u fokusu. Takođe, identifikovani su i novi projekti poput izgradnje Vizitor centra „Đavolja varoš“ u Kuršumliji, uz primenu novih vizuelnih i zvučnih efekata, koji će omogućiti posetiocima Đavolje varoši da ovaj prirodni fenomen dožive na jedan jedinstven i nesvakidašnji način.
Na teritoriji opštine Lebane iščekuje se, nakon dobijanja sredstava od Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, realizacija 1. faze uređenja i izgadnje izletišta Čukljenik. Kada je u pitanju uređenje Caričinog grada, sledeći korak je ograđivanje samog lokaliteta, a početak radova kreće uskoro.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare