Projekat ,,Deca deci – upoznaj svoja prava“ pod pokroviteljstvom Zaštitnika građana


BEOGRAD
Zaštitnik građana Zoran Pašalić i ambasador Republike Bugarske u Srbiji Radko Vlajkov potpisali su danas sporazum o realizaciji projekta „Deca deci – upoznaj svoja prava“ kojim će biti omogućena vršnjačka razmena znanja o pravima deteta i mehanizmima njihove zaštite.
Projekat „Deca deci – upoznaj svoja prava“ trebalo bi da doprinese boljoj primeni koncepta dečijih prava, kao i boljoj promociji i većem uključivanju dece u donošenje odluka, kao jednog od četiri ključna principa Konvencije Ujedinjenih nacija o pravima deteta.
Projekat, za koji je Republika Bugarska izdvojila bespovratna sredstva, biće organizovan pod pokroviteljstvom Zaštitnika građana, tačnije sve aktivnosti sprovodiće se putem Panela mladih savetnika Zaštitnika građana, prvog savetodavnog tela u Srbiji koje čine deca uzrasta od 12 do 18 godina.
U okviru projekta planirane su obuke članova Panela mladih savetnika o pravima deteta i višednevna Letnja škola na istu temu, ali i izrađeni brojni promotivni i informativni materijali o dečijim pravima, Konvenciji UN o pravima deteta i o Panelu mladih savetnika Zaštitnika građana.
Zaštitnik građana će, u saradnji sa školama i školskim upravama u Srbiji, organizovati radionice o pravima deteta i njihovoj zaštiti.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare