Programski savet RTV traži objašnjenja

NOVI SAD

Ukoliko nije u pitanju političko upodobljavanje medija, preraspodela radnih zadataka ili menjanje urednika segmenata programa redovan je deo rukovođenja medijskom kućom u skladu sa programskom koncepcijom koja treba da prođe ili je prošla sve instance odobravanja.

Progamski savet nije obavešten da je zvanično zaključeno da dosadašnja programska koncepcija Radio-televizije Vojvodine nije adekvatna ulozi pokrajinskog javnog servisa, niti koja je njena alternativa. Način da se promene uvode manirom političko-ideološke selekcije podseća na “diferencijaciju” nepodobnih, koja nam je svojevremeno donela katastrofalno loš kvalitet programa i potpuni gubitak auditorijuma.

Potpuno je normalno i za očekivati da nova rukovodeća ekipa oformi svoje radne timove, nosioce programa RTV, ali način na koji se to upravo radi preti da potpuno parališe rad Javnog servisa.

Programski savet je zabrinut za dalji rad RTV-a jer ovako drastične promene ne mogu, a da ne ostave ozbiljne i negativne posledice na funkcionisanje Javnog servisa.

Kao Programski savet insistiramo na obrazloženju odluka o kadrovskim promenama, kao i na odgovoru da li su one zasnovane na profesionalnim merilima i principima, te ocenama na koji način će ove promene doprineti kvalitetu programa.

Samo takvim, transparentnim pristupom ukupnoj i kadrovskoj politici, Upravni Odbor može doprineti očuvanju dugo građenog renomea i dosadašnjih rezultata ovog respektabilnog Javnog servisa.

Programski savet očekuje da Upravni odbor i novoimenovani urednici saopšte argumente – kriterijume za dosadašnje smene, jer način na koji su obavljene ostavlja prostora za dalje medijske spekulacije koje urušavaju ugled RTV-a i, između ostalog, obesmišljavaju rad Programskog saveta.

Programski savet Radio-televizije Vojvodine

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare