Program o zajedničkoj igri deteta i roditelja

VRANJE

U Vranju je predstavljen Program za rani razvoj za podršku Podsticajnom roditeljstvu kroz zajedničku igru deteta i roditelja.

Ovaj program predviđa igru kao optimalni način za učenje, sticanje veština, vaspitanje i razvoj dece u ranom detinjstvu, od rođenja do šeste godine. Reč je o petogodišnjem procesu.

Program sprovodi UNICEF Srbija u saradnji sa LEGO Fondacijom.

Sa Savetom za prava deteta i partnerstvima na nacionalnom i lokalnom nivou, UNICEF će podržati jačanje kapaciteta sistema za podršku roditeljstvu u periodu od 2019. do 2024. godine.

Partnerstvo sa jedinicama lokalne uprave šest lokalnih zajednica  uključujući ustanove zdravlja, predškolskog obrazovanja i socijalne zaštite, kao i sve druge relevantne činioce, treba da ponudi lokalne strategije, planove, inovativna rešenja i održive usluge koji će nakon toga biti integrisani u sistemska rešenja.

Učesnici u realizaciji projekta u Vranju upoznati su na koji način da prepoznaju partnere na lokalnom nivou koji bi aktivno učestvovali u realizaciji Programa za rani razvoj, odnosno Podsticaja roditeljstvu kroz igru.

U realizaciji ovog projekta aktivno učestvuju i Zdravstveni centar sa akcentom na Patronažnu službu, PU „Naše dete“, Centar za socijalni rad i udruženja roditelja, kaže gradska većnica Danijela Milosavljević.

Lokalne samouprave koje su uključene u ovaj program osim Vranja su i Novi Sad, Kragujevac, Novi Pazar, Bor i Gradska Opština Palilula u Beogradu.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare