ProGlas: Vlast pokazala da ne prihvata slobodne izbore

BEOGRAD


Inicijativa ProGlas saopštila je da pozdravlja odluku parlamentarne opozicije da pošteni i slobodni izbori pod postojećim uslovima nisu mogući.

ProGlas je saopštio da minimalni izborni uslovi podrazumevaju “reviziju biračkog spiska, elementarni medijski pluralizam na Javnom servisu i održavanje svih preostalih lokalnih izbora u jednom danu“.

“Odbijajući minimalne izborne uslove koje su predložili koalicije Srbija protiv nasilja i NADA, vlast je pokazala da ne prihvata slobodne izbore koji bi omogućili ravnopravno učešće svih političkih aktera i koji bi predstavljali istinski izraz narodne volje“, navodi se u saopštenju ove inicijative.

Smatraju da ovakvim postupkom vlast produbljuje političku krizu u zemlji nastalu zbog, kako kažu, neregularnosti na izborima od 17. decembra 2023. godine. Tim izbornim neregularnostima svedočila je i domaća i međunarodna javnost, dodaje se u saopštenju.

“ProGlas poziva sve političke aktere, grupe građana i pojedince da se uključe u borbu za slobodne i demokratske izbore“, navodi se u saopštenju. (kraj) LJS/MN

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare