Produžava se februarski raspust, nema promene u načinu organizovanja nastave

NIŠ

Zbog loše epidemiološke situacije u zemlji, biće produžen februarski raspust koji će trajati od 12. do 21. zbog čega će školska godina biti produžena za 3 dana, saopštilo je Ministarstvo prosvete. Kada je reč o modelu nastave koji će važiti ove nedelje sve ostaje kao i do sada, što znači da mlađi osnovci nastavu prate neposredno, dok stariji osnovci i srednjoškolci idu po kombinovanom modelu.                        Neradni dani za učenike biće i 17. i 18. februar.

Osnovci i srednjoškolci će spajanjem vikenda, državnog praznika i dodatna dva dana imati ukupno devet slobodnih, a prvi radni dan biće ponedeljak, 21. februar. Zbog te odluke, kao i zbog trodnevnog produžetka jesenjeg raspusta u prvom polugodištu, školska godina će umesto do 21. trajati do 24. juna.

                         Ministar prosvete tvrdi da su škole bezbedne zbog poštovanja epidemioloških mera i da broj zaraženih đaka i nastavnika ne prati rast broja zaraženih u opštoj populaciji i apeluje na nastavnike i učenike da i tokom raspusta budu odgovorni i poštuju sve mere.

                             U nedelji od 27. januara do 2. februara ukupan broj dece uzrasta od 6 do 18 godina koja su zaražena kovidom u Srbiji je 4.935, saopštavaju iz Ministarstva.

                           Dodaju da je u osnovnim i srednjim školama u zemlji ukupno 87 odeljenja prešlo sa neposredne na onlajn nastavu u poslednjih deset dana zbog najmanje tri slučaja infekcije, kao i 363 odeljenja zbog najmanje dva.

                           Podsetimo, Unija sindikata prosvetnih radnika Niša je od početka drugog polugodišta više puta upozoravala da je broj zaraženih učenika i nastavnika veliki i da su škole u ozbiljnom problemu.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare