Prodaja objekata nekadašnjeg ugostitejskog preduzeća u Vranju neizvesna

VRANJE

Osnovni sud u Vranju oglasio je prodaju hotela, motela i još nekih objekata Privrednog društva za ugostiteljstvo, turizam i usluge u Vranju. Da li će do toga doći još uvek se ne zna. Pokušava se da se sa Ministrastvom privrede reši ova prilično komlikovana situacija.

Privredno društvo nije ugašeno, ni likvidirano, ni privatizovano i ostalo je sa nekim nerešenim statusom.

„Trenutno Privredno društvo zvanično postoji, iako od maja prošle godine objekti nisu u funkciji. Nisu isplaćene plate, a nisu izmirene ni poreske obaveze, s obirom da se svi radnici vode kao da su još uvek u radnom odnosu“, kaže za JUGpress predstavnik države u Skupštini ovog privrednog društva Zoran Velinović.

Sud je osnovnu vrednost nepokretnosti objekata procenio na 124.843.840 dinara. Ako bi neki od objekata bili prodati bile bi pokrivrene neisplaćene zarade 31 radnika ovog privrednog društva.

Vranje Motel Vranje
„Možda i neće doći do prodaje jer se sa 62 radnika, koliko ih ima, pregovara o povezivanju radnog staža i isplati socijalnog programa. Razmatraju se dve mogućnosti. Prva je, da dođe do dogovora sa radnicima i Ministarstvo privrede donese odluku da se motel i još nekoliko objekata prodaju, a da ostane Hotel Vranje u centru grada i da radnici koji ne žele da uzmu socijalni program nastave sa radom. Drugi model je klasična privatizacija koja je već moguća na zakazanoj prodaji 7. septembra. Sve je još uvek neizvesno i teško je prognozirati kako će se sve ovo završiti.  Država je vlasnik 100 posto pokretne imovine, dok se za nepokretnu vodi spor“, kaže Velinović.

Jedno je jasno, šteta je što ovakvi ugostiteljski objekti propadaju i što ih je odavno načeo zub vremena.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare