Priznanje „Kulturni obrazac“ pripalo Vranju

VRANJE

U Jugoslovenskoj kinoteci u Beogradu održana je svečanost na kojoj je ustanovama i pojedincima za posvećeni rad u oblast kulture u 2019. godini uručeno priznanje „Kulturni obrazac“.

Među dobitnicima ovog priznanja je i Gradska uprava u Vranju.  Nagradu je primila gradska većnica Zorica Jović, koja je izjavila da je realizacijom brojnih projekata, posebno uz podršku Ministarstva kulture Vlade Srbije, Grad Vranje značajno promenio i unapredio kulturnu sliku grada i juga Srbije.

„Rekonstruisano i opremljeno Pozorište, obnovljeni objekti Muzeja i  rodne kuće književnika Bore Stankovića, održane brojne referentne manifestacije, kao i članstvo u UNESCO Mreži kreativnih gradova u oblasti muzike, pokazatelj su da se krećemo u dobrom smeru, ka afirmaciji Grada Vranja kao kulturnog centra Pčinjskog okruga”, rekla je Jović prilikom primanja priznanja.

Nagrade je dobirnicima uručio ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević koji je istakao da priznanje „Kulturni obrazac“ ima za cilj da podseti na sve koji su znani i neznani srpskoj javnosti i svoje živote provode kao kulturni delatnici u svojim sredinama.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare