Privredna komora Srbije podržava privredu Bujanovca i Preševa

BEOGRAD

U planu  je održavanje “Dana Bujanovca i Preševa” u Beogradu, otvaranje kancelarije PKS u oba mesta i sprovođenje programa u saradnji sa UNDP Srbija usmerenog ka privlačenju investicija od strane dijaspore poreklom iz Srbije, rečeno je  na sastanku u Privrednoj komori Srbije.

Predsednik Provredne komore Srbije Marko Čadež razgovarao je sa delegacijom opštine Bujanovac ,  koju su predvodili predsednik opštine  Šaip Kamberi  i Muharem Salihu ,  privrednik i predsednik Foruma za ekonomski razvoj regije.

Oni su Čadežu,  generalnom menadžeru PKS Milanu Vraniću i Nenadu Đurđeviću, direktoru Sektora za ekonomske odnose sa inostranstvom PKS, izneli informacije  sa terena i  iskazali potrebu za daljim tazvojem privrednih aktivnosti u Bujanovcu i Preševu.

Čadež je delegaciju upoznao sa namerom da se u Beogradu organizuje “Dan Bujanovca i Preševa” na kome bi velikim trgovinskim lancima i zainteresovanim kompanijama bile predstavljene sve privredne mogućnosti lokalnih firmi iz oba mesta, kao i sa činjenicom da PKS uskoro otvara svoje kancelarije u Bujanovcu i Preševu.

On, medjutim, nije rekao šta će biti sa postojećom kancelarijom , koju je u Bujanovcu pre nekoliko godina otvorila Regionalna privredna komora Leskovac.

Đurđević je  govorio o projektu koji se sprovodi u saradnji sa UNDP Srbija a  koji ima za cilj da poveća obim investicija u lokalne sredine od strane dijaspore iz Srbije čime bi se ubrzao razvoj tih sredina i otvorila nova radna mesta za domaće stanovništvo.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare