PRIVATIZACIJA MEDIJA – ŠTA SAD?

LESKOVAC

 

Američki biznismen Slobodan Pavlović i dalje želi da kupi „Porečje“, piše Nova Naša reč, prema saznanjima iz poslovnog okruženja ovog biznismena. Ali, budući da je reč o poslovnoj politici firme, detalji još uvek ostaju nepoznanica.

Nova Naša reč piše o potpisivanju memoranduma o razumevanju u oblasti dobrog upravljanja, sa razvojnim programom evropski PROGRES, a između 34 lokalne samouprave na jugoistoku i jugozapadu Srbije koje su potpisale memorandum nalazi se i Leskovac. U čemu je značaj poptisivanja ovog memoranduma, piše Nova Naša reč.

Najnoviji broj Nove Naše reči donosi dva intervjua, jedan sa Sašom Mirkovićem, državnim sekretarom u Ministarstvu kulture i informisanja, koji govori o tome da je gašenje medija u nadležnosti Agencije za privatizaciju, dok su lokalne samouprave dužne da nađu najbolje rešenje za one medije koji nisu ušli u proces privatizacije, poput Radio Leskovca.

U drugom intervjuu na pitanja Nove Naše reči, vezana takođe za medijsku sferu, odgovara sekretar NUNS-a Svetozar Raković, koji govori o aktuelnoj problematici vezanoj za privatizaciju medija, o dosadašnjim iskustvima sa projektim finansiranjem medija, kao i o nedovoljnom snalaženju i lokalnih vlasti i medija u tom procesu.

Prošlog petka lokalna vlast u Leskovcu obeležila je trogodišnjicu svog postojanja. Tim povodom na svečanoj sednici gradonačelnik je u svom ekspozeu govorio o uspesima i rezultatima koalicije na vlasti, a zaslužnim pojedincima, pretežno funkcionerima lokalne samouprave, dodeljene su zahvalnice i nagrade – mobilni telefoni.

A 7. novembra obeležen je i dan protivpožarne zaštite, kada je gradonačelnik ovoj službi obećao 300.000 dinara iz gradske kase za kupovinu takozvanih naprtnjača.

Nova Naša reč piše i o ostalim aktuelnim dešavanjima  – trećem festivalu amaterske pozorišne režije, izložbi suvenira, dešavanjima u vlasotinačkoj opštini, pripremama koje leskovačka biblioteka organizuje za buduće srednjoškolce, kao i o tome kako su pripadnici Trećeg centra za obuku u saradnji sa Crvenim krstom podelili hranu najugroženijim porodicama u selu Stubla.

Tu su i brojni prilozi iz kulture i obrazovanja, u tekstu posvećenoj romskoj populaciji Nova Naša reč prenosi zaključke iz izveštaja povodom završetka dekade inkluzije Roma, uz konstataciju da nema značajnih pomaka na bolje.

Pored redovnih rubrika, Nova Naša reč donosi intervju sa muzičarom Masimom Savićem, koji se seća nekadašnjih gostovanja u Leskovcu i poredi ih sa sadašnjim, komentariše rialiti programe i druga aktuelna dešavanja na estradi.

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare