NAGRADJENI NA IZLOŽBI SUVENIRA

LESKOVAC

Za jednolisnu turističku publikaciju prva nagrada je na osmoj Izložbi suvenira i turističkih publikacija, koja je održana u holu Leskovačkog kulturnog centra.  pripala Turističkoj organizaciji opštine Lazarevac, druga Turističkoj organizaciji opštine Trstenik i Turističkoj organizaciji grada Smedereva, a treću dele Kulturno-turistički centar Batočina i Turistička organizacija Oplenac, Topola.

U kategoriji višelisnih turističkih publikacija do 50 strana prva nagrada dodeljena je Organizaciji za turizam i kulturu Sokobanja, drugu dele Turistička organizacija Vršac i Gradska turistička organizacija Kragujevac, a treća Turističkoj organizaciji Niša.

Kada je reč o turističkim publikacijama sa preko 50 strana za najbolju je proglašena publikacija Turističke organizacije Niš, drugu je izradila Turistička organizacija opštine Knjaževac, a treću Kulturno-turistički centar Lapovo.

Prva nagrada za video publikaciju i promo film pripala je Turističkoj organizaciji Golubac, drugu dele Turistička organizacija opštine Vršac i Gradska turistička organizacija Kragujevac, a treću dele Turistička organizacija opštine Ivanjica i Organizacija za turizam i kulturu Sokobanja.

Video publikaciju – reportažu najbolje je uradila Turistička organizacija opštine Majdanpek, drugu nagradu dele Turistička organizacija opštine Knjaževac i Turistička organizacija Kraljevo, a treću Turistička organizacija opštine Knjaževac, Turistička organizacija grada Smedereva i Turistička organizacija Pirota.

Prva nagrada za najbolji suvenir pripala je Turističkoj organizaciji grada Kruševca, drugu dele Turistička organizacija opštine Lebane i Turistička organizacija opštine Temerin, a treću Turistička organizacija Čačka i Turistička organizacija Valjeva.

U kategoriji upotrebnih predmeta prvo mesto osvojila je Turistička organizacija opštine Blace, za njom slede Turistička organizacija opštine Kuršumlija i Gradska turistička organizacija Kragujevca. I treće mesto pripalo je turističkoj organizaciji Čačka.

Najoriginalniji eksponat delo je Turističkog centra grada Zrenjanina, drugo mesto pripalo je Turističkoj organizaciji opštine Gornji Milanovac, a treće Turističkoj organizaciji opštine Ivanjica.

Što se turističkog plakata tiče, prva nagrada dodeljena je Turističkoj organizaciji opštine Vršac, druga Opštinskoj organizaciji za turizam i sport Aleksinac, a treća Turističkoj organizaciji Valjeva i Turističkoj organizaciji opštine Brus.

Leskovac izlozba suvenira 1

Zatim, u kategoriji kolekcija turističkih fotografija pobedio je Centar za kulutrne delatnosti, turizam i bibliotekarstvo Vladičin Han, na drugom mestu je Turistička organizacija Čačka, a na trećem Gradska turistička organizacija Kragujevac.

Prva nagrada za turističku mapu pripala je Turističkoj organizaciji Bela Palanka, druga Turističkoj organizaciji opštine Žabalj, a treća Turističkoj organizaciji opštine Knjaževac i Turističkoj organizaciji Kraljeva.

Najbolju turističku razglednicu izradila je turistička organizacija opštine Knjaževac, drugu nagradu dele Turistička organizacija opštine Lazarevac i Gradska turistička organizacija Kragujevac, a treću Turistička organizacija opštine Brus i turistička organizacija Dragačevo.

 

Specijalna nagrada dodeljena je Turističkoj organizaciji opštine Vršac za set produkcija fotografija.

 

Pokrovitelj osme izložbe suvenira i turističkih publikacija, koja je imala prodajni karakter, bio je grad Leskovac.

 

Puno mi je srce i drago mi je da je u Leskovcu došlo 60 turističkih organizacija iz cele Srbije, kao i iz Bugarske, Makedonije, istočnog Sarajeva. Leskovčani mogu da vas ugodno prime, da svojom gostoprimljivošću pokažu ko smo i šta smo i da je jug Srbije otvoren za sve, rekao je na svečanom otvaranju direktor TOL-a Žikica Nestorović.

Manifestaciju je otvorio gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović.

“Ova manifestacija ima za cilj promociju turističkiih potencijala Srbije, kroz izradu suvenira i kataloga. U oblasti turizma Srbija ima velike potencijale. Na žalost, za mnoge prirodne lepote naše zemlje se ne zna, ili se malo zna, dok je one koje su poznate potrebno dodatno afirmisati, kako bi privukle još više gosiju nego sada. Zato su ovakve manifestacije važne da podsete, podstaknu, zainteresuju turiste”, rekao je Cvetanović.

Leskovac ima šta da ponudi u oblasti etno, banjskog i seoskog turizma. U saradnji sa Ministarstvom turizma, trgovine i telekomunikacija lokalna samnouprava sprovodi projekat uređenja kanjona reke Vučjanke i za nekoliko meseci ova lokacija biće ucrtana na turističkoj mapi Srbije kao nešto što je vredno posetiti.

 

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare