Pritvor za uhapšene u Karačevu, medju njima 12 kosovskih policajaca

GNJILANE-KOSOVSKA KAMENICA

Osnovni sud u Gnjilanu odredio je jednomesečni pritvor za 30 osumnjičenih osoba, od kojih su 12 pripadnici Kosovske policije, koji su pre pre tri noći uhapšeni u akciji usmerenoj protiv krijumčarenja robe i organizovanja ilegalnog kockanja u pograničnom području u selu Karačevo u opštini Kosovska Kamenica.

Ovo selo se graniči sa selom Muhovac u opštini Bujanovca.

Sud u Gnjilanu je saopštio da postoji osnovana sumnja da je jedan od osumnjičenih F. L., koji je obavljao dužnost policajca u Karačevu, a s ciljem nezakonitog pribavljanja imovine, kontinuirano pomagao, skrivao i nije sprečavao izvršenje krivičnih dela osumnjičenih koji su ilegalnim prelaskom izbegli carinsku kontrolu i na taj način švercovali raznu robu.

Njemu se na teret stavlja krivično delo „Krijumčarenje robe“, ali i „Organizovanje piramidalih šema i ilegalnog kockanja“ zbog toga što je, kako se sumnja, u svom baru u Karačevu kontinuirano organizovao vršenje ovih aktivnosti koje su od prošle godine zabranjene zakonom, navodi ovaj sud.

Ostalih 11 policajaca H.K., S.K., I.S., F.K., A.K., F.Z., R.TH., S.G., S.N., S.M. i Z.A. osumnjičeni su da su s ciljem sticanja profita pomagali i omogućavali, prikrivali i nisu sprečavali vršenje krijumčarenja od strane drugih osumnjičenih.

Na teret im se stavlja krivično delo „krijumčarenje robe“.

Sumnja se da su D.S., A.Th., A.S., B.S., F.S., A.S., N.K., S.D., B.S, F.S., Š.S., E.K., F.S., V.S. počinili krivična dela „šverc robe“, jer su sarađivajući međusobno i sa osumnjičenim policajcima kontinuirano izbegavali carinsku kontrolu i švercovali robu na nezakonit način.

Osnovno tužilaštvo u Gnjilanu, Policijski inspektorat i Kosovska policija saopštili su da su u petak uveče pripadnici Kosovske policije, Kosovski policijski inspektorat i druge agencije izvršili pretres u selu Karačevo u opštini Kamenica i na još nekim lokacijama, a uhapšene su 33 osobe, među kojima 10 policajaca, a osumnjičeni su za švercovanje ljudi, oružja i droge.

Ova operacija je započela kao rezultat skoro jednogodišnje istrage koju je vodilo Osnovno tužilaštvo u Gnjilanu zbog navoda o nezakonitim aktivnostima, uključujući nezakonito kockanje, trgovinu ljudima, trgovinu oružjem, trgovinu drogom, šverc robe i druge kriminalne aktivnosti, naveli su kosovski istražni organi.

“Uhapšeno je ukupno 33 osumnjičenih u vezi sa slučajem, među njima 10 policajaca, koji će se u zakonskom roku pojaviti pred pretpretresnim sudijom, zaplenjeni su automati za kockanje, oko 120 grla stoke, kao i razni predmeti poput materijalnih dokaza za koje se sumnja da su korišćeni u kriminalnim aktivnostima“, navedeno je u saopštenju.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare