Pritvor od mesec dana zbog pokušaja ubistva u Štrpcu

UROŠEVAC

Osnovni sud u Uroševcu – Odeljenje za teška krivična dela, usvojio je zahtev Osnovnog tužilaštva u Uroševcu, za određivanje mere pritvora okrivljenom A.K., državljaninu Republike Kosovo, zbog sumnje da je izvršio krivično delo teško ubistvo u pokušaju iz člana 173 stav 1 iz st. 1.1, 1.5 i 1.11 iz člana 28.; upotreba oružja ili opasnog oruđa iz člana 367 stav 1; izazivanje opšte opasnosti iz člana 356. stav 1. Krivičnog zakona Republike Kosovo (KPRK), saopšteno je iz tog suda.

“Nakon održanog ročišta i analize spisa predmeta, sudija za prethodni postupak Odeljenja za teška krivična dela ocenio je da postoji osnovana sumnja da je okrivljeni 06.01.2023. Štrpce, namerno pokušao da oduzme povređenog M.S. i S.S., na taj način što je dok se kretao svojim automobilom i kada je stigao na ulaz u selo, primetio neke građane na kraju puta i da bi ih oterao, zatrubio, ne mogavši da se pomeri. zatim je zaustavio automobil i nakon verbalne svađe koja se dogodila na licu mesta, izvadio je revolver i pucao dva puta pogodivši povređene, a od ovih udaraca povređeni su zadobili telesne povrede, koje su prvobitno upućene u Zdravstvenu službu. Centar u Štrpcu, a zatim u bolnicu u Gračanici.
Takođe, u gore opisanim vremenima i na mestima, okrivljeni je, suprotno važećem zakonu o oružju na Kosovu, koristio oružje sa dozvolom, na taj način, dok je bio u automobilu, pucao je u pravcu povređenog M.S. i S.S., a od udaraca su zadobili telesne povrede, pri čemu je u slučaju kontrole koju je izvršila Kosovska policija oduzeto oružje zajedno sa dva magacina i 35 metaka.

Postoji osnovana sumnja da je okrivljeni 6. januara 2023. godine u Opštini Štrpce, uz upotrebu oružja, prouzrokovao veliku opasnost po živote ljudi, tako što njegov automobil nije mogao da se okrene. na putu koji vodi ka centru Skijimita, isti skreće u pravcu Štrpca i pucao je pet puta u vazduh iz revolvera.

Sudija za prethodni postupak je usvojio zahtev državnog tužioca za određivanje mere pritvora protiv okrivljenog na osnovu odredaba KPPRK, i istom je određena mera pritvora u trajanju od jednog ( 1 mesec.

U ovom slučaju, obavještavaju se stranke da žalba protiv ovog rješenja nije odložila njegovo izvršenje”, navodi se u saopštenju.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare