Priređen prijem za učesnike Internacionalne Likovne kolonije

VRANJE

Za učesnike Internacionalne likovne kolonije, koja je u Vranju otvorena u ponedeljak, prijem su priredile zamenica gradonačelnika Zorica Jović i gradska većnica Izabela Savić. 

Prijemu je prisustvovala i Gordana Dimitrijević, direktorka Narodnog univerziteta koji je organizator ovog kulturnog događaja. 

„Očekujem da ćete ovde pronaći inspiraciju i ostaviti kapitalna dela, jer sva dela nastala tokom prethodnih godina u okviru Likovne kolonije predstavljaju veliko bogatstvo, kako za ustanovu Narodni univerzitet, tako i za naš grad“, rekla je Jović. 

Direktorka Dimitrijević je izrazila nadu da će se gostima dopasti boravak u Vranju i da će iz ovog grada koji je poznat po svojoj gostoljubivosti poneti samo lepe utiske. 

„Naš cilj je da stvorimo jednu lepu atmosferu u kojoj ćete moći da stvarate, da se osećate dobrodošlo i da osetite ne samo duh grada, nego i naših sugrađana, koji su poznati po srdačnosti“, istakla je Dimitrijević. 

Tokom trajanja Internacionalne likovne kolonije koja je okupila ne samo stvaraoce iz Srbije, već i Severne Makedonije, Hrvatske, 

Bugarske i Republike Češke, umetnici će biti u prilici da se upoznaju sa kulturno-istorijskim i verskim znamenitostima grada. 

Kolonija se zatvara 24. jula. 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare