Priredjen prijem za Maju Miljković

LESKOVAC

U Svečanoj sali grada Leskovca večeras je priređen prijem za Maju Miljković, reprezentativku Srbije koja je sa reprezentacijom osvojila bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu u košarci.

Čestitajući joj na ovom uspehu gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović se zahvalio što je tim činom ” doneta ogromna radost našem narodu”.

„ Leskovčanima ova bronzana medalja sija posebnim sjajem, jer je u timu igrala naša sugrađanka, a najmlađima pokazuje da ljubav prema sportu i predanost neminovno vodi do trijumfa.“

Zahvaljujući na prijemu i čestitkama Maja Miljković je rekla da joj je velika čast što je bila u prilici da predstavlja Srbiju i Leskovac na ovako velikom takmičenju.

„Presrećna sam zbog ove medalje i u tih 12-13 dana koliko je trajalo Evropsko prvenstvo stale su sve godine rada, posvećenosti, a najviše godine odricanja. Želim da se ovom prilikom zahvalim porodici, a posebno majci koja je od prvog trenutka, kada sam kao desetogodišnja devojčica izrazila želju da igram košarku, bila moja najveća podrška. Ja svakako ne bih danasa stajala ovde da nije bilo tako. Što se samog Evropskog prvenstva tiče, mislim da je naša ekipa pokazala kako se bri za Srbiju. Možda nismo igrali najbolje što možemo i umemo, ali smo svakako ostavili srce na terenu i mislim da su ljudi to prepoznali. Najteži trenutak je bio poraz u polufionalu, ali smo upravo tada pokazali svu svoju snagu, da smo najjači što je odlika velikih ekipa. Pokazali smo pre svega zajedništvo i posle svega što smo pokazali na terenu sigurna sam da ovo nije poslednja reč ove generacije, nego se nadam da ćemo i ubuduće imati prilike da se radujemo sa našim navijačima. Prva sledeća prilika za to su Olimpijske igre.“

Cvetanović je na kraju prijema dodao i da će ove godine, kao svog ličnog kandidata, predložiti Maju Miljković za Oktobarsku nagradu grada Leskovca.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare