Pripreme za Roštiljijadu uveliko teku, više štandova nego prošle godine

LESKOVAC

Pripreme za predstojeću Roštiljijadu teku uobičajeno, a direktor Turističke organizacije Leskovca Nebojša Kocić očekuje da će biti izdat veći broj štandova nego prošle godine.

„To nam pokazuje interesovanje zakupaca”, rekao je on za Regionalnu informativnu agenciju JUGpress.

“Bila je licitacija, a sada sledi i slobodna pogodba za neizdate štandove, ali je važno da kažem i da ta pogodba neće biti ispod početne cene za licitaciju. Marketinški smo promovisali Roštiljijadu, bila je i konferencija za medije u Beogradu, gde su bili neki od ovogodišnjih učesnika – Bajaga, Željko Samardžić, Dragi i Žika Jelić i Sale Tropiko, a bilo je prisutno 20-ak medijskih kuća koja imaju sedišta u Beogradu, ali su nacionalne kuće. Napominjem da na ovogodišnjoj Roštiljijadi po prvi put na ovoj manifestaciji nastupa Bajaga sa svojim Instruktorima, a Petar Grašo prvi put nastupa u Leskovcu. Lično, meni je posebno drago što će nastupiti i Yu grupa, koja obeležava 50 godina rada. Oni će gostovanje u Leskovcu iskoristiti i da obiđu i druže se sa članovima leskovačkog moto-kluba, s obzirom da su i sami bajkeri.“

Samo otvaranje Roštiljijade, u ponedeljak 21. avgusta, se poklopilo sa još jednim istorijskim danom u Leskovcu. Naime, GFK „Dubočica“ istog dana u 20 časova odigraće prvu zvaničnu utakmicu na novom stadionu i to pod svetlima reflektora. U isto vreme, na Gradskom trgu, kreće koncert KUD „Lemind“, zatim defile mažoretkinja, dok je zvanično otvaranje Roštiljijade predviđeno za 20:45.

„Na žalost, to nije u mom domenu. Verovatno su oni morali da igraju u tom terminu, sigurno postoji neki razlog za to, ali ja ne bih ulazio u to. Za mene lično, a verujem i za većinu naših sugrađana, biće pravo zadovoljstvo da odemo na taj stadion. Drago mi je da je to napravljeno, veliko mi je zadovoljlstvo, čitav taj deo grada je sada ulepšan, dobio je potpuno drugačiji izgled“ kaže direktor Kocić, koji ističe i veliku podršku lokalne samouprave Grada Leskovca i gradonačelnika Cvetanovića organizaciji Roštiljijade, a napominje i da je došlo do dogovora sa leskovačkim ugostiteljima oko njihovog pojavljivanja na Roštiljijadi.

„Imamo njihovu potvrdu, imali smo zajednički sastanak na kome su oni bili vrlo korektni i svi oni koji imaju mogućnosti su i obećali da će se pojaviti na Roštiljijadi.“(kraj)IS/LJS

Prati
Obavesti me o
guest

2 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Pera
Pera
9 meseca pre

Zasto je Rostiljijada u vreme posta? Zar nije moglo od 28.08.2023.?

Zoki
Zoki
9 meseca pre

Koce, žao mi je što moram da kažem, ali nisi za gde si. Prepusti to nekom obrazovanom čoveku.