Izložba „Manufaktura unikata“

LESKOVAC

U Galeriji Leskovačkog kulturnog centra priređena je autorska izložba Jovane Đorđević “Manufaktura unikata”. Projekat pod ovim nazivom predstavlja kolektivnu izložbu umetnika po pozivu koji imaju priliku da se likovno izraze na ručno izrađenom, kao i recikliranom papiru u različitim tehnikama.

Postavka obuhvata radove 24 umetnika i pedagoga sa domaćih likovnih akademija i umetničkih škola. Izložbu je otvorila upravo Jovana Đorđević rekavši da je ieja za ovaj projekat nastala iz želje da se podele iskustva iz rada na ručno pravljenom papiru sa kolegama sa kojima i inače sarađuje.

„Prva faza projektas podrazumevala je moj deo posla, a to je formiranje ideje i koncepta, kao i izradu papira. Koristila sam tradicionalni način pravljenja papira koji datira iz drevne Kine. Jedan deo papira je izrađen od duda, a drugi od tzv. reciklažnog materijala, odnosno papirnih otpadaka. Drugu fazu projekta je predstavljalo samo umetničko izražavanje umetnika na tim papirima. Nadam se da ih je inspirisalo za neki njihov dalji rad.“ (kraj)IS/MN

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare