Pripreme za izgradnju Trening centra

VRANJE

 

U saradnji sa Ministarstvom privrede Kancelarija za lokalni ekonomski razvoj Gradske uprave Vranje, koja važi za najbolju u Srbiji, realizovala je jedan kapitalan projekat u Slobodnoj zoni u Bunuševcu.

Reč je o projektu izrade tehničke dokumentacije za izgradnju Poslovno-upravljačkog centra sa trening centrom za razvoj radne snage i edukacionim centrom.

Trening centar je jedinstveni objekat te vrste u ovom delu Srbije i predstavlja održivi institucionalno-tehnički mehanizam za kontinuiranu edukaciju proizvodnih i administrativnih profila u skladu sa potrebama investitora, kao i razvoj i promenu strukture radne snage u dužem periodu, sa posebnim osvrtom na informacione tehnologije.

Objekat će se prostirati na površini 8.336 kvadrata u Slobodnoj zoni Vranje u neposrednoj blizini fabrika „Geox“ i „Ditre Italia“.

Objekat će imati halu za obuku proizvodnih radnika, učionice, prostorije za poslovne susrete, konferencije, stručne skupove, kao i prostorije za PD „Slobodna zona Vranje“.

Kancelarija za lokalni ekonomski razvoj je prijavila projektni predlog za izgradnju Trening centra po raspisanom javnom pozivu EU PRO i u toku je evaluacija podnetih projektnih predloga.

Ovaj kapitalni projekat je primer doslednosti i kontinuiteta razvojne politike grada Vranja, u kojoj se posebna pažnja posvećuje razvoju radne snage kao jednoj od ključnih pretpostavki ekonomskog razvoja, kažu u lokalnoj samoupravi.


EU PRO PROGRAM finansiraju Evropska unija i Vlada Republike Srbije.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare