Priprema se iseljenje Cvetne i Zelene pijace kao i autobuske stanice

NIŠ

JKP Tržnica dobila je saglasnost od gradskog veća za uzimanje kredita za uređenje Bulevarske pijace a nakon izglasavanja na sledećoj sednici Skupštine grada očekuje se početak realizacije tog prijekta. O iseljenju Cvetne pijace koja se nalazi kod Tvrđave kod Zelene pijace govori se još od prošle godine, ali je prva reakcija zakupaca tezgi na ovom prostoru bila negativna. Mnogi od njih ne pristaju da napuste ovaj prostor uz obrazloženje da će zarada drastično biti smanjena. Da li će njihovi argumenti biti ispoštovani ostaje da se vidi. Za sada ostaju tug de su. 

U gradu kažu da je iseljenje Cvetne pijace važno iz više razloga a dva najglavnija su uređenje prostora oko Tvrđave i konačno otvaranje Beogradske kapije na Tvrđavi koja je “sakrivena” tezgama Cvetne pijace.

Uz iseljenje Cvetne pijace najavljeno je i iseljenje glavne sutobuske stanice kao i Tvrđavske zelene pijace koja je najposećenija u gradu. Ni zakupci tezgi na zelenoj pijaci nisu oduševanjeni ovim najavama jer, kako kažu, nije isto biti u centru ili dalje od centra.

                “To će smanjiti našu prodaju koju i ovako ugrožavaju veliki prodajni centri koju robu koju mi proizvedemo uvoze i prodaju je po mnogo nižim cenama”, žale se zakupci tezgi na Zelenoj pijaci.

                 Ideja gradskih vlasti je da se zajendo sa Zelenom pijacom preseli i Autobuska stanica. Jedna od lokacija, koja je i planskim dokumentima dozvoljena je blizu budućeg naselja Ardija, gde će se graditi stanovi za snage bezbednosti.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare