Pripadnici Sektora za vanredne situacije spasili radnika iz Južne Morave

NIŠ

U toku prepodnevnih sati pripadnici Sektora za vanredne situacije spasili su radnika šljunkare u Donjoj Trnavi kojeg je voda iz izlivene Južne morave zarobila u njegovoj čuvarskoj kućici. Pripadnici Sektora za vanredne situacije su čamcima došli do radnikove kućice i uspešno se vratili do kopna kaže  komandant štaba za vanredne situacije i gradski većnik Miroslav Djokić.

“Radnik obezbedjenja nalazio se kućici u kojoj dežura kada ga je okružila voda. Spasioci Sektora za vanredne situacije čamcima su ga prevezli otuda na sigurno mesto”, rekao je Djokić na današnjoj konferenciji za medije u Gradskoj kući.

On je istakao da je danas proglašena vanredna odbrana od poplava na području grada kojim protiče Južna Morava, dok je, kako je dodao, znatno bolja situacija na Nišavi, Suvodolskom potoku i Kutinskojskoj reci.

“Vanrednu odbranu od poplava imamo u selima na desnoj obali Južne Morave, u Mezgradji, Donjoj Toponici, Trupalu i Popovcu. Tamo smo poslali više od 500 džakova sa peskom i gradjevinske mašine”, izjavio je Djokić.

Prema njegovim rečima, vodosnabdevanje u Nišu se polako normalizuje, pošto se od jutros ponovo koristi voda sa izvorišta u Mokri i Ljuberadji.

“Bez vode su i dalje stanovnici Vinika, Podvinika, Cerjke, Kamenica i Jasenovik. Tamo u toku popodneva od 14.00 do 18.00 časova dežuraju cisterne sa pijaćom vodom”, izjavio je Djokić.

On je istakao da je voda u Nišu bekteriološki i hemijski ispravna i da nisu tačne informacije koje su se juče pojavile da voda iz gradskog vodovoda nije za piće.

Djokić je kazao da je juče bez električne energije bilo nešto više od 3.600 korisnika, ali da se snabdevanje strujom normalizuje.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare