Pripadnici Četvrte brigade Kopnene vojske kod gradonačelnika

VRANJE

Prijem za pripadnike Četvrte brigade Kopnene vojske, povodom obeležavanja 31. januara, Dana grada, u petak,  je priredio gradonačelnik Slobodan Milenković sa saradnicima.

Uz čestitku za Dan brigade i predstojeću slavu Svetog Atanasija Velikog, gradonačelnik Milenković je podsetio na istorijske događaje koji su prethodili oslobođenju Vranja od Turaka i pripajanju Kneževini Srbiji.

Ukazao je i na izuzetnu sardanju vojske i lokalne  samouprave.

„Sve ono što činimo, a što je u nadležnosti lokalne samouprave, činimo kako bi obezbedili bolji život pripadnika Vojske Srbije. Sa ponosom mogu da kažem da smo u tome vodeći u Srbiji. Tu, pre svega, mislim na izgradnju stanova za pripadnike službe bezbednosti. Prvi smo dobili upotrebnu dozvolu za A fazu, dok se nastavak izgradnje, odnosno B faza, odvija propisanom dinamikom, a sve u cilju da se obezbede dobri uslovi za život pripadnika vojske“, rekao je Milenković.

Komandant Četvrte brigade Kopnene vojske, pukovnik Novica Petrović, izrazio je zadovoljstvo što Četvrta brigada i Grad Vranje proslavljaju isti dan, 31. januar.

Govorio je i o aktivnostima i izvršenim zadacima jedinice u prethodnoj godini.

„U prethodnoj godini brigade je izvršavala sve zadatke, obezbeđivala administrativnu liniju, učestvovala u misijama vam zemlje i na dostojan način predstavljala vojsku i našu državu. Bili smo tu uvek da pomognemo i učestvujemo u zajedničkim aktivnostima sa gradom Vranjem i ostalim lokalnim samoupravama Pčinjskog okruga. Učestvovali smo u nacionalnim i međunarodnim vežbama i radili na tome da unapređujemno operativne sposobnosti i nivo borbene gotovosti naših jedinica“, naglasio je komandant.

Petrović je ujedno pozvao mlade ljude, kako momke tako i devojke, da se prijave i odsluže vojni rok sa oružjem, kako bi  posle toga  bili  deo neke od jedinica Četvrte brigade, da obavljaju dostojan posao i na taj način bolje žive i napreduju.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare