Prikupljeno 30 jedinica krvi

VRANJE

Za radnike Gradske uprave,  u prostorijama Skupštine grada Vranja, organizovana je akcija dobrovoljnog davanja krvi.

U periodu od 10 do 13 časova dragocenu tečnost je dalo 30 dobrovojnih davalaca. Obavljeno je i 80 zdravstvenih pregleda.

Ivan Nikolić je dao krv 18 puta. Na ovaj naćin želi da pomogne onima kojima je ova drgocena tečnost neophodna. To je human gest koga se neće odreći, rekao je.

Marjan Đorđević dao je krv drugi put.

„Sportista sam čitav život i svima bih poručio da davanje krvi nije ništa strašno. Možemo da pomognemo nekome kome je život ugrožen“, kaže Đorđević.

Dr Dragan Jovanović iz Zavida za transfuziju krvi Zdavstvenog centra u Vranju kaže da već deset godina imaju razvijenu mrežu planiranih akcija, tako da jednom nedeljno organizuju akciju.

„U toku godine prikupimo od 49 do 52 jedinice krvi. Ustanovili smo da je takav kontinuitet prikupljanja krvi nešto što je najpotrebnije i najbolje za Opštu bolnicu u Vranju. Ovde smo prvi put“, rekao je dr Jovanović.

U okviru ove humanitarne akcije bilo je omogućeno i merenje krvnog pritiska i određivanje nivoa šećera u krvi. Svi zainteresovani su mogli da dobiju savete koji se odnose na pravilnu ishranu i značaj fizičke aktivnosti.

Organizatori su bili Sindikat Gradske uprave, Zavod za transfuziju krvi i Crveni krst, uz podršku Centra za prevenciju.

Sledeća akcija biće organizovana u Medicinskoj školi u Vranju.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare