PRIJEM ZA UČESNIKE “PIANO SUMMER” FESTIVALA

VRANJE

 

Gradonačelnik  Vranja Zoran Antić priredio je prijem za učesnike festivala “Piano Summer”, koji se od 7. do 19. avgusta održava u ovom gradu .

Antić je rekao da je “Piano Summer” izazvao veliku pažnju u samom gradu, ali i celoj Srbiji.

“Iskreno se nadam da ćemo se sledeće godine videti na istom mestu, kada će Vranje ponovo biti domaćin gostima sa svih meridijana. I zaista, Vranje je ovih dana svet u malom, jer imamo učesnike i sa istoka i sa zapada”, rekao je Antić.

On je dodao  da se u Vranju na poseban način neguje zvuk, melos, tekst, a čuvena vranjska pesma je i pod kulturnom zaštitom države.

Svetski priznati pijanista prof. Klaus Šilde  rekao je da je Vranje izuzetno živopisan grad, koji živi za muziku, što dokazuje i činjenica da je muzički instrument, truba, u samom grbu grada.

“Zadovoljstvo je videti pune sale svake večeri, ljude koji strastveno prate muzičke nastupe. Rado ću biti gost i naredne godine”, rekao je  Šilde.

Programom festivala, danas je predviđen “Piano marathon”, koji počinje u 15h na Trgu Staniše Stošića i traje do kasnih večernjih sati, uz učešće preko 20 pijanista.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare