Prijem za šampione

NIŠ

Povodom osvajanja kupa Srbije za rukometaše i titule šampiona Srbije u snoubordu danas je  u Gradskoj kući priređen  prijem za rukometaše Železničara 1949 i niškog skijaša Juricu Stankovića.

Gradonačelnik Niša Darko Bulatović čestitao  je  rukometašima i snouborderu Stankoviću na sjajnim rezultatima i promociji Grada Niša kao sportske prestonice ovog dela Srbije.

“ U svoje ime I ime svih građana Niša velika zahvalnost za sve što ste uradili  tza ovo kratko vreme I podtreh da I u budoćnosti ostvarujute još bolje rezutate., nastavljajući na taj način slavu vaših prethodnikarekao je Bulatović.

Rukometaši popularnog Želje po 7.put doneli su trofej kupa u Niš,dok je Jurica Stanković u 40.godini došao do 13. naslova šampiona države u slalomu I veleslalomu u snoubordu za seniore.

 

“Zahvaljujem se na ovom divnom prijemu u kući gde smo uvek dobro došli . rekao je ispred Rukometnog kluba Železničar. Zahvaljujem se gradonačelniku grada Niš koji nas prati u stopu , većniku Kačaru ko je sa nama od početka borbi , predesmiku Igoru koji je vodi Železničar do pravog puta, našem sponzoru, a pre svega pvim momcima koji su  osvetleli obraz grada Niša” rekao je Ivan Šmitić ispred kluba Železničar

“ Pokazali smo I ja I rukometaši Železničara da nismo za staro gvožđe I da sa ponosom predstavljamo naš grad svuda gde se nalazimo . Nema ništa  lepše nego da se ovako u ovoj zimskoj idili okupimo u Gradskoj kući I dobijemo nagradu od grada. Meni je bila ćast da scik ovih 30 godina koliko sam dugo u skijaškoj karijeri osvojim preko 150 medalja za svoj grad. Ponosan sam na to I trudiću se da još dugo trajem u ovom sportu “ kaže Jurica Stanković. On dodaje da “ u Srbiji, zemlji sa sedam miliona stanvnika, u bilo kom sportu da vudte državni prvak , sa dovoljno godina I iskustva, je teško ali ja sam uspeo. Znači da sam dalj u formi I da mogu da se idalje bavim ovim I da se takmičim. “

„Osećaj je fenomenalan. Mi smo cele godine prvi na tabeli. Ali pun osećaj je bio tek kada smo ukrstili koplja sa njboljima SG lige, „Vojvodinom“ i udirektnom dvoboju pobedili u Novom Sadu na gostujućem terenu . Pokazali smo da smo u ovom trenutku bolja ekipa od njih. Nastavićemo da radimo i  ići korak po korak . Videli smo da ako damonaš maksimum onda  borba za prv o mesto i titulu nij isključeno “, kaže kapiten Andrija Mađar.

Osvajačima trofeja uručeni su zlatnici sa likom Cara Konstantina uz želju da i u narednim sezonama budu jednako uspešni kao sada.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare