Prijem za Rafaela Serralleta, gitaristu klasične muzike iz Lirije koji gostuje u Vranju

VRANJE

Gradonačelnik Slobodan Milenković i zamenica gradonačelnika Zorica Jović, u subotu, su za gitaristu klasične muzike i profesora na konzervatorijumu, u Liriji u Španiji, Rafaela Serralleta priredili prijem  

„Drago mi je što ćete biti gost i u Muzičkoj školi „Stevan Mokranjac“, gde ćete održati čas našim učenicima. Oni su veoma nadareni i talentovani i ovo je odlična prilika za njihovu edukaciju i usavršavanje. Grad Vranje je od prošle godine član UNESCO mreže kreativnih gradova na polju muzike i veoma se ponosimo time što imamo autentičnu vranjsku gradsku pesmu. Nameravamo da jedan objekat, koji je pod zaštitom države, rekonstruišemo i da tu bude centar negovanja vranjske gradske pesme. Čestitam vam na svim postignutim rezultatima i želim vam mnogo uspeha u daljem radu“, rekao je Milenković.

Ovaj vrsni umetnik zahvalio se na toploj dobrodošlici i istakao da je muzički ambasador svoje zemlje.

„Grad Lirija spreman je da podeli sa Vranjem znanje i iskustvo vezano za rad u UNESCO mreži i saradnji sa celim svetom. U Liriji već 2000 godina postoji tradicija bavljenja muzikom. U našem gradu postoje dva ansambla, jedan od njih postoji 200 godina, a drugi oko 150. Oni su veoma značajna podršaka zajednici od učestvovanja u paradama, na manifestacijama, koncertima. Verujemo da će muzika i kultura doprineti ne samo međusobnom povezivanju država i gradova, nego i razvoju i prevazilaženju problema“, rekao je Serrallet.

Gost iz Španije u Muzičkoj školi „Stevan Mokranjac“ u Vranju održao je predavanje i master klas.

U Pozorištu ,,Bora Stanković” večeras će održati koncert. Ulaz je besplatan.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare