Prijem za predstavnike karnevalskih gradova

LESKOVAC

U svečanoj Sali Jablaničkog upravnog okruga, priredjen je prijem za članove Fecca i predstavnike karnevalskih gradova, koji učestvuju na Leskovačkom karnevalu .

Opšta konstatacija je da na prijemu nikada nije bilo više članova Feca, što, ocenjeno je, govori o sve većem ugledu koji leskovački Karneval uživa u zemlji i okruženju.

Kao predsednik Fecca za Srbiju, gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović izrazio je zadovoljstvo što, bar na jedan dan može da bude domaćin zaljubljenicima u karneval, koji svuda širi pozitivnu energiju, radost, smeh i zadovoljstvo.

–          Ulice su šarene od maski i kostima, a na svakom koraku se oseća duh maškara, a najviše zasluga za ovakve slike imate vi, koji u svojim gradovima negujete srodne manifestacije. Veliki broj grupa učestvuje na našem 14. Karnevalu, a organizatori su vredno radili kako bi svima obezbedili prijatan boravak u Leskovcu.

Ispred Fecca Evrope, obratio se potpredsednik Josip Silov, prenoseći pozdrave predsednika borda,  koji je obećao da će u Leskovac doći naredne godine:

” Čestitam Goranu Cvetanoviću na izboru za predsednika Fecca Srbija i verujem da će ova nacionalna organizacija nastaviti, pod njegovim vodjstvom, da ide dobrim putem. Ove godine se u Leskovcu održava 14. Karneval, a ja sam imao tu sreću da budem na bar deset manifestacija. Ja sam stario, a leskovački karneval je sazrevao, ali smo se zaista dobro družili.

Menadžer Karnevala Leskovac, Miroljub Radivojević, podsetio je kolege da od obnavljanja ovo jeste 14. manifestacija, ali da je prvi karneval u ovom gradu održan pre 9o godina, te da je ta tradicija vetar u ledja organizatorima da planiraju i realizuju još masovnije i spektakularnije manifestacija, za šta je prilika naredna godina, kada se obeležava mali jubilej.

Na ovogodišnjem Leskovačkom karnevalu nastupiće oko 1.200 maskiranih učesnika.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare