Prijem za predstavnike Federacije evropskih karnevalskih gradova i karnevalskih trupa

LESKOVAC

Gradonačelnik Leskovca i predsednik Federacija evropskih karnevalskih gradova (FECC) za Srbiju Goran Cvetanović priredio je prijem za predsednika i članove borda FECC-a, kao i predstavnike karnevalskih trupa koje nastupaju ove godine u Leskovcu. Tom prilikom je rekao da se kao predsednik Federacije evropskih karnevalskih gradova Srbije trudi da se ojača i proširi duh karnevala.

„Budući da je Leskovac ušao u uži izbor za domaćina generalne skupštine i godišnje konvencije Festivalskih karnevalskih gradova koje su planirane za maj 2023. godine, očigledno je da smo u tome i uspeli. Nadam se da su članovi borda FEKK-a i skauting tim koji trenutno oblilazi naš grad, zadovoljni onim što Leskovac ima da ponudi jer znam da ćemo biti dostojni domaćini ovog značajnog događaja za sve nas.”

Okupljenima se obratio i Goran Božović, potpredsednik opštine Tivat, rekavši da je 16 godina Leskovačkog karnevala zaista jedna velika tradicija.

„Mogli bi da vam pozavide mnogi drugi karnevalski gradovi, a mi se uvek rado odazivamo vašem pozivu, negujemo naš prijateljski odnos i kad god smo u prilici mi ćemo pokušati sve da obogatimo kvalitet ovog karnevala.“

Predsednik Upravnog odbora FECC-a Lars Algel iz Švedske je prvi put u Leskovcu i kaže da je oduševljen atmosferom i ljudima.

“Srpski karnevalski gradovi su najaktivniji članovi federacije, i slobodno mogu reći da se FECC Srbija najviše i širi. Žao mi je što je kiša pokvarila dečji karneval i današnji dan, ali ako uzmemo u obzir verovanje koje je vezano za venčanja i kišu, onda današnji vremenski uslovi i nisu loš znak. Drugi razlog naše posete je održavanje godišnje konvencije i generalne skuštine u Leskovcu, za šta se vaš grad nametnuo zahvaljujući odličnoj prezentaciji koju je održao u Luksemburgu. Ono što smo do sada videli je pozitivno i zadovoljavajuće i zahvaljujući tome razmišljamo da sledeće godine deo aktivnosti organizujemo u Kolumbiji, kako smo prvobitno planirali, a deo ovde u Leskovcu.“

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare