Arifi: Dva miliona evra koje je Vlada Kosova namenila za Preševsku dolinu još nije prebačeno

PREŠEVO

Gradonačelnik Preševa Šćiprim Arifi saopštio je danas da dva miliona evra, koliko je Vlada Kosova izdvojila za Preševsku dolinu, još nije prebačeno.

Vlada Kosova je, pod rukovodstvom premijera Aljbina Kurtija, u budžetu za 2022. godinu obezbedila dva miliona evra za opštine Bujanovca, Preševo i Medveđa .

„Prvi put smo budžetom predvideli podršku za Preševsku dolinu, u iznosu od 2 miliona evra”, napisao je tada premijer Aljbin Kurti na fejsbuku.

Predsednik opštine Preševo Šćiprim Arifi je naveo na svom fejsbuk profilu da je u ovoj opštini napravljen plan ulaganja od 950.000 evra.

Arifi je, između ostalog, napisao na fejsbuku da su planirani projekti „Centralni park u Preševu vredan 340.000 evra, renoviranje škole u ​​Orahovcu : 340.000 evra i vodovod u selu Norča 270,000 evra.

“Dva miliona evra koje je Vlada Kosova namenila za Dolinu za 2022. godinu, još nije prebačena u budžete albanskih opština Preševo, Bujanovac i Medveđa

Ovakva trenutna situacija, osim što je zabrinjavajuća, otežavaće i realizaciju 2 miliona evra za preostalih pet meseci u godini.

Kašnjenje u transferu sredstava takođe izaziva poteškoće u realizaciji projekata za ovu godinu, pa će prinudni projekti morati da se odlože za sledeću godinu; što deprimira građane.

Projekti planirani u nastavku će se baviti najosnovnijim potrebama stanovnika Prešova i planirano je da se realizuju sredstvima koja je namenila Vlada Kosova”, napisao je Arifi.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare