Prijem za predstavnike dve škole koje sarađuju

VRANJE

Predstavnici Srednjeg opštinskog učilišta „Pero Nakov“ iz Kumanova, njih pedesetak, u poseti su Vranju i Ekonomnsko-trgovinskoj školi sa kojom sarađuju.

Ova vranjska škola nosilac je projekta „Centri za inovativni razvoj socijalnog preduzetništva – savremena perspektiva socijalne integracije mladih“, a škola iz Kumanova im je partner u njegovoj realizaciji.

Za njih su danas zamenica gradonačelnika Zorica Jović i gradska većnica Danijela Milosavljević organizovale prijem.

Jović je ukazala na važnost socijalnog preduzetništva i istakla da grad Vranje ima više realizovanih projekata upravo iz ove oblasti.

„Socijalno preduzetništvo je utoliko značajnije, jer će obezbediti socijalnu inkluziju osoba iz društveno marginalizovanih grupa, a implementirane aktivnosti, rezultat dobrog projektnog tima škole“ rekla je Jović.

Ona je naglasila da je opšti cilj programa jačanje dobrosusedskih odnosa, uspostavljanje partnerstava i doprinos razvoju programskog područja povezujući ljude i resurse na održiv način. Pored toga, zahvaljujući projektu, škole će dobiti i nova, savremena učila.

Pomenuti projekat finansiran je sredstvima IPA 2 programa prekogranične saradnje Republike Srbije i Republike Severne Makedonije, a Ekonomsko-trgovinska škola je prva u gradu koja je dobila sredstva iz IPA fondova prekogranične saradnje.

Prati
Obavesti me o
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare